Til ære for kvinnen viderebringer jeg i dag denne tilsendte historien med feministisk slagside:

En familie var på ferie ved Lake Taupo i New Zealand. Mannen holdt på å fiske, mens kvinnen leste bøker.

En dag kom mannen tilbake etter å ha vært ute og fisket det meste av dagen. Kvinnen var lei av å bli forstyrret av familien hele tiden, så hun tok båten og seilte langt ut på sjøen, kastet anker og satte seg til for å lese boken ferdig, mens hun nøt freden ute på sjøen.

Etter en stund kom en båt fra New Zealands Parkstyrelse opp på siden av hennes båt. “Goddag frue”, sa betjenten, “Hva gjør de helt her ute?” “Jeg leser en bok”, svarte hun (“…hvilket bør være innlysende selv for en idiot”, tenkte hun). “De befinner Dem i et område, hvor det er forbudt å fiske”, påpekte betjenten. “Ja, men jeg fisker ikke, jeg leser”, svarte hun igjen. “Ja, men De har utstyr til å fiske ombord, og jeg vet jo ikke om De ikke bare går i gang med å fiske, så snart jeg vender ryggen til. Derfor må jeg be Dem om, å følge med meg til land, for jeg blir nødt til å utstede en advarsel og tilhørende bot”.

“Hvis De gjør det, så blir jeg nødt til å anklage Dem for voldtekt” sa kvinnen. “Voldtekt”, ropte han. “Jeg har ikke engang rørt ved Dem”. “Riktig”, svarte kvinnen, “men De har jo utstyret til det og jeg vet jo ikke om De kanskje begynner med det så snart jeg vender ryggen til”.

Betjenten tygde litt på dette.

“Jammen, farvel frue, og ha en god dag” svarte han og seilte avsted.

Historiens moral: Forstyrr aldri en kvinne, når hun leser en bok, for hun kan nemlig tenke samtidig.

Litt klokere hver tirsdag

Jeg er Paal. Paal Leveraas. Jeg ønsker å gå til sengs hver kveld litt klokere enn jeg våknet om morgenen. Hver dag. Og hver tirsdag sender jeg ut Tirsdag morgen med det viktigste jeg har lært til abonnentene. Du kan bli en av dem.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Her kan du melde deg på. Dette vil kun bli brukt til å sende deg ukebrevet.

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This