fingbush1.jpg2. mai dømte Halden tingrett en 37-årig haldenser til 5.000 kroner i bot, samt 3.000 i saksomkostninger for å ha vist finger´n til politiet.

Episoden fant sted 8. mars i år i Halden.

Domfelte viste fingeren til to polititjenestemenn som kom kjørende imot i uniformert patruljebil, og forulempet dem således under deres lovlige utførelse av tjenesten (straffelovens § 326.2). Retten har vektlagt at fingeren ble vist tydelig, og at dette etter omstendigheten var en forulempende, nedverdigende og fornærmende handling som må kunne likestilles med skjellsord rettet mot offentlige tjenestemenn. Den ble holdt opp mot frontruten idet bilene passerte hverandre. Handlingen etterlot ingen tvil om at den var rettet mot tjenestemennene, heter det i domsavslutningen.

Bakgrunnen for at saken kom opp til doms i tingretten var at domfelte i sin tid nektet det da utferdige forelegg som den gang lød på kr 5.000.- Saken er nå anket.

Aktor i saken, politiadvokat Ole Richard Holm-Olsen, sier han ser frem til ankebehandlingen for det tilfellet at anken skulle bli tillatt fremmet for lagmannsretten.

Litt moro skal man jo ha, selv som aktor.

Kilde: politi.no

Paal Leveraas on EmailPaal Leveraas on FacebookPaal Leveraas on InstagramPaal Leveraas on LinkedinPaal Leveraas on Twitter
Paal Leveraas
Coach og journalist @ Leveraas AS
Paal Leveraas er coach, journalist og gründer. Han har vært ansvarlig redaktør i Computerworld Norge og redaktør og gründer i digi.no, og var fra 2012 til 2017 kommunikasjonsrådgiver i HR Norge. Fra høsten 2017 er han tilbake som gründer i sitt selskap Leveraas AS.

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: