fingbush1.jpg2. mai dømte Halden tingrett en 37-årig haldenser til 5.000 kroner i bot, samt 3.000 i saksomkostninger for å ha vist finger´n til politiet.

Episoden fant sted 8. mars i år i Halden.

Domfelte viste fingeren til to polititjenestemenn som kom kjørende imot i uniformert patruljebil, og forulempet dem således under deres lovlige utførelse av tjenesten (straffelovens § 326.2). Retten har vektlagt at fingeren ble vist tydelig, og at dette etter omstendigheten var en forulempende, nedverdigende og fornærmende handling som må kunne likestilles med skjellsord rettet mot offentlige tjenestemenn. Den ble holdt opp mot frontruten idet bilene passerte hverandre. Handlingen etterlot ingen tvil om at den var rettet mot tjenestemennene, heter det i domsavslutningen.

Bakgrunnen for at saken kom opp til doms i tingretten var at domfelte i sin tid nektet det da utferdige forelegg som den gang lød på kr 5.000.- Saken er nå anket.

Aktor i saken, politiadvokat Ole Richard Holm-Olsen, sier han ser frem til ankebehandlingen for det tilfellet at anken skulle bli tillatt fremmet for lagmannsretten.

Litt moro skal man jo ha, selv som aktor.

Kilde: politi.no

Litt klokere hver tirsdag

Jeg er Paal. Paal Leveraas. Jeg ønsker å gå til sengs hver kveld litt klokere enn jeg våknet om morgenen. Hver dag. Og hver tirsdag sender jeg ut Tirsdag morgen med det viktigste jeg har lært til abonnentene. Du kan bli en av dem.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Her kan du melde deg på. Dette vil kun bli brukt til å sende deg ukebrevet.

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This