fingbush1.jpg2. mai dømte Halden tingrett en 37-årig haldenser til 5.000 kroner i bot, samt 3.000 i saksomkostninger for å ha vist finger´n til politiet.

Episoden fant sted 8. mars i år i Halden.

Domfelte viste fingeren til to polititjenestemenn som kom kjørende imot i uniformert patruljebil, og forulempet dem således under deres lovlige utførelse av tjenesten (straffelovens § 326.2). Retten har vektlagt at fingeren ble vist tydelig, og at dette etter omstendigheten var en forulempende, nedverdigende og fornærmende handling som må kunne likestilles med skjellsord rettet mot offentlige tjenestemenn. Den ble holdt opp mot frontruten idet bilene passerte hverandre. Handlingen etterlot ingen tvil om at den var rettet mot tjenestemennene, heter det i domsavslutningen.

Bakgrunnen for at saken kom opp til doms i tingretten var at domfelte i sin tid nektet det da utferdige forelegg som den gang lød på kr 5.000.- Saken er nå anket.

Aktor i saken, politiadvokat Ole Richard Holm-Olsen, sier han ser frem til ankebehandlingen for det tilfellet at anken skulle bli tillatt fremmet for lagmannsretten.

Litt moro skal man jo ha, selv som aktor.

Kilde: politi.no

Tirsdag morgen som ukebrev

Ukebrevet Tirsdag morgen går gratis ut til abonnentene hver tirsdag morgen (unntatt når det ikke gjør det). Alltid på en tirsdag, aldri resten av uka, og kun en epost hver uke. Hvis det gir deg én aha-opplevelse eller en dråpe inspirasjon er målet nådd. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This