(En underlig historie noen la igjen på PCen min i 1996. Kan det ha vært min hestegale datter?)

IneDa Maria kom inn, lå Jonas urørlig på kjøkkengulvet. Med et gisp løp Maria bort til den forvridde skikkelsen. Mens hun forsøkte å få kontakt med ham, oppdaget hun at et øye langsomt åpnet seg, og et bredt glis spredte seg utover ansiktet på 16-åringen. Plutselig skjøt en lubben tunge ut av munnen hans, og brøkdelen av et sekund senere hadde han kastet begge armene om halsen på 15-årige Maria. Energisk slikket han henne over hele fjeset.

– Jonas, din rakkerfant! Slutt med det der, slutt, sier jeg!

Maria visste ikke om hun skulle le eller gråte. Jonas hadde vært kjæresten hennes i tre uker nå, men hun greide aldri helt å venne seg til alle de ville og sprø påfunnene hans. Mens Jonas begynte å slikke henne i nakken, greide hun ikke lenger å la være: Hun tittet over ryggen hans for å se om han logret med halen.

– Er du en hund eller en skolelev, din gærning!, lo Maria.

Etter at han hadde roet seg ned, kunne Maria endelig fortelle hva som hadde skjedd.

– Jonas, vet du hva? Jeg var ute og red i stad, og vet du hva som skjedde? Nede på plassen ved den gamle hestehagan, hørte jeg plutselig motordur, som fra en motorsykkel i full fart. I neste øyeblikk kom det en mann på en Harley Davidson susende rundt svingen, og han kjørte rett på meg og Droplebrona!

– Ikke tull a’!

Jonas kunne ikke tro sine egne ører.

– Hvordan gikk det med Droplebrona?

– Jeg vet ikke. Jeg har ikke sett ham siden. Du skjønner, da motorsykkelen traff oss, ble mannen kastet opp i luften. Droplebrona steilet, og i det samme falt mannen ned rett i sadelen. Før jeg visste ordet av det, ropte han “Hiåååå Sølvkvit”, også red de av avgårde begge to!

Jonas måpte av forbløffelse!

– Hva med Droplebrona? Er hun blitt borte for oss?

– Jada, men jeg ville heller ha motorsykkel.

Maria lo, og løp ut på gårdsplassen.

– Hadet, Jonas, ropte hun idet hun kjørte avgårde.

– Hunder har ikke lov til å kjøre motorsykkel.

Jonas måpte igjen, og idet Maria forsvant i en støvsky i det fjerne, gikk han inn med halen mellom beina.

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: