Associated Press er USAs eldste nyhetsbyrå, men sett utenfra oppfører den gamle seg som en vilter ungstut på vårbeite. I positiv forstand. Hvis norske NTB kunne være like flink til å ta trusselen fra Internett og nye medier med lek og nysgjerrighet, ville de nok hatt det betydelig bedre med seg selv i disse dager. For der NTB fremdeles hegner omkring sine nyheter, er gamle Associated Press liberal og løssluppen med hvordan den distribuerer sitt innhold. En citizen journalism avis som Newsvine har for eksempel sitt nyhetsfundament i feeder fra AP.

Nylig lanserte AP et nytt samarbeidsprosjekt med bloggsfæren, denne gang med Technorati. Sistnevnte skal levere informasjon om hva og hvem og hvor mye som blogges om nyhetssakene fra AP, og tilgang til bloggene blir tilgjengelig fra samtlige 440 nettaviser og -steder som videreformidler nyheter fra AP.

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: