Sphere skal utfordre Googles bloggsøktjenester.

Sphere lager en bloggsøkemotor som skal levere bedre og mer relevante søkeresultater enn Google. Selskapet er stiftet av Tony Conrad, Martin Remy og Steve Nieker.

Sphere forsøker å forstå hva bloggpostene den gjennomsøker faktisk handler om, heller enn å indeksere rått, rangere lenker osv. Dermed skal den bli bedre til å finne relatert innhold fra andre kilder, inkludert massemedier.

Det som skal gjøre den bedre enn andre slike søkemotorer er relevans i resultatene og raskere ytelse.

En ny relevansbaserte algoritme oppdager angivelig nye bloggpostinger i det de opprettes, indekserer dem i løpet av få minutter, legger på rik, semantisk analyse og gjør dem søkbare etter relevans eller dato.

Tjenesten er i såkalt «stealth-mode», hvilket innebærer at de slipper inn betatestere når det passer dem selv.

Paal Leveraas on EmailPaal Leveraas on FacebookPaal Leveraas on InstagramPaal Leveraas on LinkedinPaal Leveraas on Twitter
Paal Leveraas
Coach og journalist @ Leveraas AS
Paal Leveraas er 100-dagerscoachen. Med flere tiårs erfaring som kommunikator, leder, gründer og coach fokuserer han nå primært på å støtte ledere gjennom den første kritiske fasen i en ny lederrolle, til beste for virksomheten, lederen selv og de som skal ledes. Les mer om 100-dagersprogrammet på www.leveraas.no.

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: