Jeg fikk en mail fra en som kaller seg lysjjy. Det forstår jeg godt, for hadde jeg fått tak i den ±ÝÀϼöÇù¼ö»ê fyren skulle han fått.

Mister Lysjjy på netian.com sender meg søppelmail. Han representerer et nytt fenomen i min mailbox-flora. Blant den voksende mengden av søppelmail, er stadig flere fra Sør-Korea.

Jeg er ikke alene. Andre rapporterer om at de er sterkt rammet av samme plager i den siste tiden.

Jeg skjønner svært lite sør-koreansk. Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor de vil sende meg mail. Det er åpenbart at de forsøker å selge meg et et eller annet. Mr Lysjjy, som leder meg hen til URL-en soosan1.com, vil etter alt å dømme selge meg noe jeg ut fra bildene tolker som et helsekostpreparat.

Andre fra samme land har vist meg bilder av Samsung-produkter. Men uansett hvor global økonomien blir, så kommer jeg ikke til å kjøpe noe av herr Lysjjy, ei heller av andre som sender meg tilbud jeg ikke greier å dechiffrere med min begrensede intelligens.

Forresten så vil jeg helst slippe søppel-mail i vestlig språkdrakt også, enten de tilbyr meg billig sex, slankere livlinje, investeringer i Nigeria, rikdom over natten eller professorater på Halfward University.

Men de mailene kan jeg i det minste, med en viss suksess, filtrere bort.

(Opprinnelig publisert i digi.no)

De koreanske greiene er verre å bli kvitt. Det er praktisk talt umulig å sette opp filtre som kan fjerne skiten. Avanserte valgmuligheter som å trigge på spesielle ord i avsenderadresse, temalinje eller meldingstekst blir meningsløse når innholdet er som illustrasjonene over viser. Jeg finner ikke et eneste tegn jeg kan bruke fra mitt eget tastatur for å kjenne igjen disse tingene.

Derfor er det bare en ting å gjøre: Å appellere til verdens mest intelligente, opplyste og kompetente leserskare, nemlig leserne av digi.no. Hvem vet hvordan vi blir kvitt den koreanske søpla?

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: