Milliardær Stein Erik Hagen har fått passet sitt påskrevet. (Og da snakker jeg ikke om hva den sveitsiske passkontrollen eventuelt måtte ha stemplet i det.) Hans uttalelser om formueskatt på TV2 og at han nå vil flytte ut av Norge har forarget mange, både bloggere, politikere og Folk Flest.

At Hagen likevel ikke skulle flytte, ble en gedigen nedtur for Marie Simonsen i Dagbladet. For henne fremstår Hagen så patetisk i sin milliardærsutring at han like gjerne kunne forlatt landet.

Jeg er glad han blir jeg. Uten Hagen, hvem skulle vi latt forarge oss blant de superrike da? Både Olav Thon, Petter Stordalen, Kjell Inge Røkke og Øystein Stray Spetalen er så politisk korrekte at det grenser til det kjedsommelige, og snakker med entusiasme om hvor stor glede de legger i å betale sin skatt.

Hagen derimot tråkker tjenestevillig i salaten og viser rikdommens “sanne” ansikt, slik vi gjerne vil tro at det er. Han har tatt og fått en rolle, og hvis ikke han fylte den, måtte noen andre gjort det. Vi trenger å forarges, og Hagen sørger for at vi får behovet oppfylt.

It’s a dirty job, but somebody’s got to do it.

Paal Leveraas on EmailPaal Leveraas on FacebookPaal Leveraas on InstagramPaal Leveraas on LinkedinPaal Leveraas on Twitter
Paal Leveraas
Coach og journalist @ Leveraas AS

Paal Leveraas er 100-dagerscoachen. Med flere tiårs erfaring som kommunikator, leder, gründer og coach fokuserer han nå primært på å støtte ledere gjennom den første kritiske fasen i en ny lederrolle, til beste for virksomheten, lederen selv og de som skal ledes. Les mer om 100-dagersprogrammet på www.leveraas.no.


Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: