Bondevik-regjeringen er ikke så upopulær som vi kan få inntrykk av gjennom mediene, i følge Aftenpostens velgerbarometer.

Målingen viser at velgerne er mer fornøyd med regjeringen enn meningsmålingene kan tyde på.

I velgerpanelet mener 32 prosent at regjeringen gjør en nokså god eller svært god jobb, mens 22 prosent mener at jobben er nokså dårlig eller svært dårlig.

Ved forrige måling, for et år siden, var det bare 21 prosent i øverste skikt, og hele 28 prosent i nederste.

Aller flest synes imidlertid at regjeringen gjør en middels jobb, og ikke utmerker seg verken i den ene eller andre retningen. Denne bolken velgere har vært den desidert største i alle de fem årene Aftenposten-saken viser til.

KrF-leder Dagfinn Høybråten tror det er i ferd med å skje et skifte i opinionen, og en økende erkjennelse av det går bra med Norge til tross for svartmalingen fra opposisjonen.

– Mange spør seg hvorfor skifte mannskap når det går så bra? Det har å gjøre med situasjonen for bedriftene, familiene og ikke på arbeidsmarkedet. Vi merker noe av stemningsskiftet ute i landet, sier Høybråten til Aftenposten.

Aftenposten: Regjeringen mer populær enn sitt rykte

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: