Automatiseringsspøkelset hjemsøker noen land og regioner mer enn andre, i følge en ny OECD-rapport. Norge, eller i det minste Oslo, er, som på så mange områder, forskånet.

I den vestlige delen av Slovakia er 4 av 10 jobber truet av automatisering. I stor-Oslo-regionen er bare 4 av 100 jobber truet.

Det gjør OECD bekymret. I en rapport i serien «Preparing for the future of work» som omhandler jobbskaping og lokale og regionale utfordringer påpeker de at de regionene som har størst behov for automatisering også er de som vil bli rammet hardest av automatiseringen.

Kilde: OECD Job Creation and Local Economic Development

Litt klokere hver tirsdag

Jeg er Paal. Paal Leveraas. Jeg ønsker å gå til sengs hver kveld litt klokere enn jeg våknet om morgenen. Hver dag. Og hver tirsdag sender jeg ut Tirsdag morgen med det viktigste jeg har lært til abonnentene. Du kan bli en av dem.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Her kan du melde deg på. Dette vil kun bli brukt til å sende deg ukebrevet.

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This