Tirsdag morgen anbefaler: Bok
Måken Jonathan
Måken Jonathan på bokelskerne.no
En klassiker med Jonathan Livingston Seagull i hovedrollen. Jonathan er en måke som er lei av den daglige skrikingen etter mat.
Anbefalt av Atle Øi

Måken Jonathan leste jeg tidlig på 90 tallet, og den satte spor. Jeg har anbefalt den til mange som etterpå har takket meg for at jeg gjorde dem oppmerksomme på denne «skatten».

Etter at jeg tok min coachingutdannelse har jeg lest mye som med andre ord sier mye av det samme, men jeg trenger ikke andre ord på det etter å ha lest denne korte betagende og herlige boken. Under har jeg sakset noen ord fra Wikipedia, men ikke alt, da du får den beste opplevelsen om du leser boken, og ikke sammendraget.

Måken Jonathan (originaltittel: Jonathan Livingston Seagull), er en roman skrevet i 1970 av den amerikanske forfatteren Richard Bach. I 1973 ble det også laget spillefilm om historien av filmprodusenten Hall Bartlett, med musikk av Neil Diamond.

Boken forteller historien om Jonathan Livingston Seagull, en måke som er lei av den daglige skrikingen etter mat. Oppslukt av sin lidenskap for flyving presser han seg selv til å perfeksjonere alt han har lært seg om det å fly. Til slutt blir han utstøtt fra flokken sin. Som utstøtt fortsetter han å øve på å fly, og han blir stadig mer fornøyd med sine evner, som fører han til et idyllisk liv.

En dag møter Jonathan to måker som tar ham til en «høyere plan eksistens».

Flere anbefalinger

Pin It on Pinterest

Share This