Hvis du har ord som coach, butler, robotpsykolog eller glemmefremmer på visittkortet ditt, er din fremtid hakket tryggere enn om det står direktør for Norges Bank der.

For er du direktør for nasjonalbanken, uavhengig av hvilket europeisk land du måtte befinne deg i, er du høyt oppe på listen over de mest utrygge yrkesvalgene for fremtiden.

For yrker som betjener dine personlige behov blir viktige i en fremtid med økt velstand, skriver Teknisk Ukeblad og refererer danske Institut for fremtidsforskning.

Sistnevnte har laget lister både over fremtidens yrker, yrker på vei ut, og yrker som aldri forsvinner.

De ti ordene på listen over fremtidens yrker er ikke nødvendigvis listet i gule sider enda. De er:

  1. butler
  2. coach
  3. designkonsulent
  4. vert
  5. sannhetskonsulent
  6. hemmelig agent
  7. glemmefremmer
  8. fantasikonsulent
  9. kulturtolk
  10. robotpsykolog

Godt å vite at jeg har valgt noenlunde riktig, selv om jeg ikke traff toppen som butler. Til deg som strever med å finne passende omskoleringsmuligheter fra nasjonalbankdirektør til sannhetskonsulent, glemmefremmer eller fantasikonsulent, vit at jeg med glede coacher deg gjennom denne vanskelige perioden. 😀

Paal Leveraas on EmailPaal Leveraas on FacebookPaal Leveraas on InstagramPaal Leveraas on LinkedinPaal Leveraas on Twitter
Paal Leveraas
Coach. Skribent. Foredragsholder. @ Leveraas AS
Paal Leveraas er gründer i Leveraas AS, et selskap som jobber med ledere for å utvikle trygghet og selvtillit slik at du raskere kan tre inn i rollen som den lederen du ønsker å være, og som dine medarbeidere, kolleger og ledere trenger at du er.

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Her kan du melde deg på. Dette vil kun bli brukt til å sende deg ukebrevet.

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This