Britiske The Sunday Times har en artikkel om coachens økende betydning for topper i britisk næringsliv.

For meg som coach er det en bekreftelse på verdien av det faget jeg har lært meg. Artikkelen viser at coaching gjør noe med mennesker og de organisasjoner de er satt til å lede.

Her er noen utvalgte sitater fra artikkelen:

Toppene i britisk næringsliv…. går til nye kilder for å få svar. Batteriet av advokater, regnskapsfolk og konsulenter … erstattes av en coach.

Toppledere sier at noen få sesjoner med en coach har stor innvirkning. Barbara Cassani, tidligere toppsjef i lavprisflyselskapet Go, sa at hennes coach var hennes «hemmelige våpen». Stephen Routledge, tidligere administrerende direktør i HSBC investment bank, sa at hans “rolle som leder for alltid er forandret til det bedre”.

Jeremy Lang, tidligere toppsjef i Chilprufe, en kjent undertøysfabrikant, sa: “Jeg jobber 50% mer med arbeidet mitt og 50% mindre på jobben. Fortjenesten er 50% høyere enn ifjor. Jeg synes å ha 50% mer tid til meg selv og min familie. Jeg er 100% mer lykkelig.”

Stadig flere beslutninger i næringslivet blir tatt med en stille coach i bakgrunnen.

Det eneste som er en smule bekymringsfullt er at alle som har uttalt seg er tidligere toppsjefer og administrerende direktører.

🙂

The Sunday Times: Coaches Can Make You a Real Superhero

Litt klokere hver tirsdag

Jeg er Paal. Paal Leveraas. Jeg ønsker å gå til sengs hver kveld litt klokere enn jeg våknet om morgenen. Hver dag. Og hver tirsdag sender jeg ut Tirsdag morgen med det viktigste jeg har lært til abonnentene. Du kan bli en av dem.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Her kan du melde deg på. Dette vil kun bli brukt til å sende deg ukebrevet.

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This