I dag får Lolland-Falster ny biskop, og som den første af landets biskoper har han alliert sig med et managementfirma for å få styr og strategi på sin nye hverdag, skriver Berlingske Tidende.

Den nye biskop, Steen Skovsgaard, møter opp i sitt nye embede med en profesjonell coach som skal lære biskopen å prioritere sine oppgaver og hjelpe ham med å legge strategier for å utvikle stiftet etter eget hode. Kirkeministeriet har bevilget 30.000 kroner til formålet.

«Jeg var ved at falde ned af stolen, da Kirkeministeriet sagde ja til min anmodning. Jeg var da bange for, at de troede, at jeg var blevet tosset»,

sier Steen Skovsgaard.

«Samfundets forventninger til velfærdssystemer som folkeskole, universiter og folkekirken er eksploderet. Bispen er ikke blot leder for kirker og præster. Han skal også se sig selv i relation til det omgivende samfund. Derfor har biskoppen set rigtigt. Autoritet er ikke noget, han automatisk får med embedet. Den tildeles han gennem den måde, han forvalter sit embede»,

sier Niels Åkerstrøm Andersen, professor i ledelse ved Copenhagen Business School.

Berlingske Tidende – Ny biskop hyrer coach

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. Og ja, Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Her kan du melde deg på. Dette vil kun bli brukt til å sende deg ukebrevet.

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This