Resten av uka

Hva skjer?

Begivenheter jeg har på radaren i tiden fremover og som jeg tenker kanskje kan være interessant for deg også.

man 23.09.19

Oslo Innovation Week

«Vi tror handling snakker høyere enn ord», skriver Oslo Innovation Week på nettsidene for årets store innovasjonsuke i hovedstaden. De lover mer enn 50 arrangementer og 11.000 besøkende i løpet
tir 24.09.19

Designing Work Cultures

You all know a computer operating system — you can’t see it, you’re not really aware of ever using it but without it nothing else works properly. The culture at
tir 01.10.19

HR Technology Conference

Stor konferanse i Las Vegas om HR-teknologi. Se nettsiden for mer informasjon.
ons 09.10.19

AI-konferansen 2019

AI er på full fart inn i de fleste bransjer og selskaper i dag. Flere stillinger blir digitalisert og endret ved innføring av kunstig intelligens, maskinlæring, chatbots etc. Stadig flere
tir 22.10.19

IT-rekruttering 2019

Hvordan tiltrekke og beholde IT-talent i 2019?, spør arrangørene av IT-rekruttering 2019.
tor 24.10.19

Relevans 2019

Alle snakker om digitale økosystemer og digitale plattformer. RELEVANS 2019 gir deg eksempler på hvordan data (ofte kundedata) kan tilgjengeliggjøres og settes sammen på nye måter, for å lage mer relevante
man 04.11.19

Smidigkonferansen 2019

Smidig er en ukonferanse. Den har ikke noe program før deltakerne tropper opp om morgenen og lager programmet for dagen. Det eneste man vet med noenlunde sikkerhet er at det
tor 07.11.19

AIM North Symposium 2019

AIM er en stor, gratis konferanse om kunstig intelligens. Mer her.
man 10.08.20

Arendalsuka

Lest siden sist

Lest, sett, hørt eller lært andre steder, ting som har gjort meg smartere, fått meg til å tenke, rynke på nesen, gråte, le, smile eller bli forbannet, frustrert eller trist. Skulle ikke forundre meg om du også fant et og annet gullkorn her.

«Nå er det ikke lenger de store som spiser de små, men de raske som spiser de trege», skriver Sven Kinden Iversen i en lesverdig gjennomgang av agilitet på nettsidene til HR Norge.

New Yorks 5th Avenue år 1900 til venstre og 1913 til høyre. Til venstre er det én bil. Til høyre er det én hest.

Utvikling illustrert: New Yorks 5th Avenue år 1900 til venstre og 1913 til høyre. Til venstre er det én bil. Til høyre er det én hest.

«Enhver bonde vet at kuer får faste vaner og preferanser og opplever stress når de må ut av komfortsonen», skriver Linda Merkesdal i den utmerkede og høyst lesverdige bloggen Fjellcoachen. Hun mener at vi ikke er «Omgitt av idioter», slik en viss svensk forfatter har uttrykt det, men omgitt av gull. Det handler om DISC og oppmerksomheten omkring denne nesten 100 år gamle preferanseanalysen som boken har skapt.

Katrine løp i helgen (med Tirsdag morgen på drakten :)) inn til en fin plassering i eliteklassen i en sport jeg aldri hadde hørt om før hun plutselig begynte med den for et par-tre år siden. Tough Race heter den, og det ser både utrolig moro og utrolig slitsomt ut med alle hindrene som skal passeres. Å lykkes i denne sporten krever et bredt spekter av ferdigheter og evne til snevert fokus på resultater. 

Min niese har definitivt det, i likhet med mange av hennes generasjon. Men de samme lederferdighetene er ikke alltid til stede hos de som skal lede oss i arbeidslivet, slik det tas opp i dette ukebrevet.

Total frihet kan være overraskende stimulerende: Et offentlig kontor lot medarbeidere i et pilotprogram jobbe når de vil, hvor de vil. Resultatet ble 4,4 prosent høyere produktivitet enn de som ble igjen på kontoret, ifølge en Harvard Business School-studie. En Stanford-studie viste hele 13,5 prosent produktivitetsgevinst, 132 millioner dollar mer i omsetning, 4,4 prosent reduksjon i rekrutteringskostnader og 38 millioner dollar lavere kontorkostnader.

Forfatteren Stephen King liker ikke Donald Trump. Her er et av hans kraftigste utfall mot presidenten.

Det er lov (men ikke alltid smart) å være blid: Det er greit å være grei, men setter du det å være grei over det å være ærlig kan det ha alvorlige konsekvenser for din karriere, fremgår det av denne artikkelen i Fast Company.

Business Roundtable, en gruppe som representerer toppsjefer i store konsern, har redefinert sine virksomheters formål. Det pleide å være å maksimere profitt for eierne. Nå er det utvidet til å være til fordel for flere interessenter, inkludert de ansatte, kundene, borgerne og samfunnet som helhet. Nyheten er mottatt med en viss skepsis, som denne sarkasistiske kommentaren i New York Times: «Topplederne er fremdeles ute etter lunsjen din, men nå vil de at du skal vite hvor mye de bryr seg mens de stjeler den fra kjøleskapet».

Loading...

Er du relevant?

Ressursene som tidligere ble pøst inn i tradisjonelle medier har i løpet av få år blitt kraftig redusert. Pengene rutes i stedet inn i digitale kanaler. Det er der dagens forbrukere er. Problemet er at det heller ikke virker, – ikke sånn helt uten videre. Det handler om relevans. Og det er tema på konferansen med samme navn. Som abonnent på Tirsdag morgen får du rabatt på «Relevans 2019». Les mer.

Dagens tekst

«If my memory gets any worse, I'll be able to plan my own surprise party.» ~ Anonym

Mest lest akkurat nå

Det eneste som betyr noe for mangfold
Det handler ikke om hudfarge, kjønn, alder og funksjonsgrad. Det spiller ingen rolle om du er ung eller gammel, svart eller hvit, utdannet eller udannet, mangler et bein eller løper maraton. Det er bare

Det eneste som betyr noe for mangfold

Brannvarslerens brennende plattform
Da Edgar Skjervold overtok lederstolen i brannalarmprodusenten Autronica Fire and Security skjønte han at det han trengte, paradoksalt nok, var en brennende plattform.

Brannvarslerens brennende plattform

Fake News
NRKs «Folkeopplysningen» har eksperimentert med falske nyheter rettet mot en skole i Lillestrøm. Mange er opprørt. Elevene er opplyst.

Opprørt eller opplyst?

Dumhetens paradoks
Bør du dumme deg ned for å klatre raskere opp karriérestigen? Ja, faktisk. Det er dumhetens paradoks.

Dumhetens paradoks

Det magiske ordet som gir økte inntekter
Et enkelt spørsmål og et enkelt ord er hemmeligheten bak en av Norges største suksesser innen digital markedsføring.

Det magiske ordet som gir økte inntekter

Skjermbilde NRK Politisk kvarter
Å fokusere på ønsket resultat og defokusere på hvordan man skal komme frem til resultatet er en undervurdert lederferdighet. Fokus på hvordan ting skal gjøres heller enn hva som er

Politisk ideologi og arbeidslivets virkelighet

PC på stranden. Foto Laura Hoffmann, Flickr CC BY 2.0
«If you love them, set them free» , sa de på 60-tallet.» Det er jo vakkert, og kanskje naivt, men; i arbeidslivet viser det seg at frihet er overraskende lønnsomt.

Overraskende lønnsom frihet

Lucies innovative meglere
Eiendomsmeglere kan være ganske innovative, ikke minst når det gjelder valg av ord og bilder i boligannonser. Hos Eiendomsmegler1 i Midt-Norge er innovasjon satt i system til de grader at

Lucies innovative meglere

8 ledermyter du aldri kan leve opp til
Få områder er utsatt for så mye forskning som ledelse. Men holder forskningen mål? Nei, mener en liten gruppe akademikere og forskere fra ulike verdenshjørner. En av dem er Mats

8 ledermyter du aldri kan leve opp til

Ordet "Rotten" på en scene i en teatersal
Utvikling av ledere er blitt en gigantisk global industri som sysselsetter titusenvis av mennesker og holder HR-folk i aktivitet. Det er bare ett problem: det er bare tull. Les om

Råtten lederutvikling?

Glass med ordet positivitet i kvinnehender
Kan det bli for mye positivitet? Ja, mener Lori Shook, som i denne gjestebloggen tipser om hvordan du som leder balanserer.

Positivitetens paradoks Den vanskelige balansen mellom kos og resultat

Digitalisering: IT eller HR?
Neste punkt på agendaen er digital transformasjon, sier toppsjefen. Alle snur seg og ser mot IT-direktøren. Så reiser HR-direktøren seg og tar ordet.

Digitalisering: IT eller HR?

Loading...

Pin It on Pinterest

Share This