Resten av uka

Hva skjer?

Begivenheter jeg har på radaren i tiden fremover og som jeg tenker kanskje kan være interessant for deg også.

tir 22.10.19

IT-rekruttering 2019

Hvordan tiltrekke og beholde IT-talent i 2019?, spør arrangørene av IT-rekruttering 2019.
tor 24.10.19

Relevans 2019

Alle snakker om digitale økosystemer og digitale plattformer. RELEVANS 2019 gir deg eksempler på hvordan data (ofte kundedata) kan tilgjengeliggjøres og settes sammen på nye måter, for å lage mer relevante
man 04.11.19

Smidigkonferansen 2019

Smidig er en ukonferanse. Den har ikke noe program før deltakerne tropper opp om morgenen og lager programmet for dagen. Det eneste man vet med noenlunde sikkerhet er at det
tor 07.11.19

AIM North Symposium 2019

AIM er en stor, gratis konferanse om kunstig intelligens. Mer her.
man 25.11.19

CIOday 2019

CIODAY is a megalopolis of people, ideas and frenetic energy. The largest gathering of CIOs in Europe. CIOday.com
man 10.08.20

Arendalsuka

Lest siden sist

Lest, sett, hørt eller lært andre steder, ting som har gjort meg smartere, fått meg til å tenke, rynke på nesen, gråte, le, smile eller bli forbannet, frustrert eller trist. Skulle ikke forundre meg om du også fant et og annet gullkorn her.

«Vi er den første store fisken regjeringen fanget med sin datasenterstrategi. Vi har bygget som gale de siste 16 månedene og er nå innenfor uker før vi åpner dem. Det var ikke bare-bare å få det til Norge, så vi er ekstremt spente», siterer digi.no Microsofts Norges toppsjef Kimberly Lein-Mathisen i denne gjennomgangen av datasenterutbyggingen i Norge.

Trender, teknologi, kunstig intelligens, hvor vi er og vi skal. Fordyp deg gjerne i dette innlegget på storehaug.no. Det kan hjelpe deg å se hvordan alt henger sammen med alt i vårt digitale liv. 

Den raske utviklingen i talegjenkjenningsteknologi begynner å sette sitt preg på arbeidslivet. Og studentlivet. Og samfunnslivet. Da Michelle Obama besøkte en campus i mai fikk døve en øyeblikkelig automatisk transkript av hennes tale. Studenter deler notater ikke lenger skrevet for hånd, men av en transkriberingsapp. Virksomheter transkriberer møter, og noen av dem lytter og skriver ned alt som blir sagt, ikke minst ved vannkokeren. New York Times har en spennende gjennomgang

Demant, en dansk produsent av høreapparater, ser for seg et tap på $95 millioner etter at en ransomware-infeksjon rammet dem tidlig i september. Hele selskapets digitale infrastruktur ble rammet, i følge ZDnet

En studie fra De Montfort University i Leicester avdekker at mennesker har angrepet roboter av frykt for at de skal ta jobbene deres. Norge fremholdes som et land hvor medarbeidere og roboter er vel forente. Det handler om å involvere og inkludere medarbeiderne i planene, leser vi i denne artikkelen i The Telegraph

Flere internasjonale selskap, inkludert Unilever, bruker teknologi fra det amerikanske selskapet Hirevue når de skal rekruttere nye ansatte. Kandidatene får et sett identiske spørsmål, og stemmeleie, ansiktsuttrykk og annet blir brukt i silingen, skriver The Daily Telegraph.

IT-sjef Bjørn Villa i Trondheim kommune er så oppgitt over kommunens IT-leverandører at han mister nattesøvnen. «Dessverre må vi hver dag møte på jobb for å unnskylde oss overfor organisasjonen på grunn av manglende leveranser og kvalitet forøvrig på et nivå som knapt lar seg måle», skriver han på LinkedIn i følge denne artikkelen på digi.no.


Produktivitetstapet på grunn av sykenærvær er minst like stort, om ikke større enn, tapet på grunn av sykefravær, skriver Christian H. Rafn i Leadership Weekly.  Ca 1/3 av plagene skyldes forhold på jobb, resten skyldes «livet».

Loading...

Er du relevant?

Ressursene som tidligere ble pøst inn i tradisjonelle medier har i løpet av få år blitt kraftig redusert. Pengene rutes i stedet inn i digitale kanaler. Det er der dagens forbrukere er. Problemet er at det heller ikke virker, – ikke sånn helt uten videre. Det handler om relevans. Og det er tema på konferansen med samme navn. Som abonnent på Tirsdag morgen får du rabatt på «Relevans 2019». Les mer.

Dagens tekst

«Et godt smil kommer sjelden alene» ~ Dag Evjenth

Mest lest akkurat nå

HR i baksetet: «Er vi snart fremme?»
Alle som har vært på biltur med barn har hørt spørsmålet tusen ganger: «Er vi snart fremme?» I starten er det forventning i stemmene. Etter hvert kommer utålmodigheten. Og maset.

HR i baksetet: «Er vi snart fremme?»

Montasje mann kvinne digitalt øye
Vi er inne i en stille revolusjon. Mellom de små daglige forbedringene i apper og algoritmer som lister seg inn i vi våre digitale dingser ser vi ikke de lange

Den stille revolusjonen

Elin Horn Wintermeyer ser ut av O-en i Orkla-logoen
— Det er store kulturforskjeller mellom norsk og engelsk arbeidsliv, sier Elin Horn Wintermeyer, senior vice president HR i Orkla Confectionary & Snacks.

Elin Wintermeyer, Orkla: Norsk utenpå, engelsk på innsiden

Fristund og takknemlighet
«Denne uken tar vi en pause fra å bli litt klokere hver tirsdag», sier far til seg selv. «Denne uken er vi kloke nok.»

Fristund og takknemlighet

Tankefull Morten Irgens
Er du redd for singulariteten? Ingen grunn til panikk. «Det er bare vås», sier Morten Irgens. AI-eksperten med mer enn tre tiår i kunstig intelligens bak seg fnyser av idéer

Norsk AI-ekspert: «Superintelligens? Bare vås!»

Leksikonet, innovasjonen og den verdibaserte lederen
Et leksikon i 15 bind fra 80-tallet har en overraskende rolle i digitaliseringsdramaet som har utspilt seg de siste 30-40 årene. Det handler om innovasjon, og på et underlig vis:

Leksikonet, innovasjonen og den verdibaserte lederen

Hvordan ta vare på verdiene når digitaliseringen raserer grunnmuren?
Digitaliseringens lederutfordring er ikke teknologi, det er organisasjon. Gjesteblogger Thomas Nygaard har sin egen metode for å ta vare på verdiene når virksomheten restruktureres.

Hvordan ta vare på verdiene når digitaliseringen raserer grunnmuren?

Artist, salsa og DNA
Mette Hopsdal er ikke HR-direktør. Hun er DNA-direktør. Det er en forkortelse med mer enn én betydning. Møt en uvanlig HR-topp i dette intervjuet.

Artist, salsa og DNA

Det er smart å bruke 18 måneder på onboarding
Halvparten av enkelte typer ansettelser mislykkes. Det koster virksomhetene blod og tårer. Hvorfor er det sånn? Talya Bauer svarer.

Det er smart å bruke 18 måneder på onboarding

Det eneste som betyr noe for mangfold
Det handler ikke om hudfarge, kjønn, alder og funksjonsgrad. Det spiller ingen rolle om du er ung eller gammel, svart eller hvit, utdannet eller udannet, mangler et bein eller løper maraton. Det er bare

Det eneste som betyr noe for mangfold

Brannvarslerens brennende plattform
Da Edgar Skjervold overtok lederstolen i brannalarmprodusenten Autronica Fire and Security skjønte han at det han trengte, paradoksalt nok, var en brennende plattform.

Brannvarslerens brennende plattform

Fake News
NRKs «Folkeopplysningen» har eksperimentert med falske nyheter rettet mot en skole i Lillestrøm. Mange er opprørt. Elevene er opplyst.

Opprørt eller opplyst?

Loading...

Pin It on Pinterest

Share This