IMG_1944Jeg er vel mye av en “selvhjelps-junkie”, og forbruker til tider så store mengder litteratur innen genren at jeg slett ikke har tid til å vokse som menneske. Ekstrakten av hva jeg lærer er at det jeg gjør skal jeg gjøre mindre av. Jeg skal gjøre det saktere. Jeg skal være tilstede i det jeg gjør. Stanse. Ta det med ro. Vær der jeg er.

Og det er neimen ikke lett.

Etter at ipod, itouch og senere iphone ble et elsket instrument i min evige måling av tilværelsens puls, har ofte lydboken dominert. Det har gjort at jeg i stadig sterkere grad ikke har vært der jeg er – når jeg går, sykler, biler, busser, reiser. I stedet er jeg der Eckhardt Tolle, Carlos Castaneda, Anthony Robbins og (når all denne velmente kunnskapen iblant blir for tung å bære) Lisbeth Salander og andre spenningshelter befinner seg.

I sommer fant jeg den ultimate selvhjelpsboken. Jeg lastet ned Tom Butler-Bowdon‘s “50 Self-Help Classics”, som er en kort gjengivelse av essensen i femti bøker for mennesker som søker næring til egen personlig vekst. Jeg ble så begeistret for boken og konseptet, at jeg bestemte meg for å kjøpe papirversjonen av boken også. Og da jeg først bestilte, oppdaget jeg at Butler-Bowdon har gitt ut fem slike bøker innen like mange emner. Jeg kjøpte alle fem:

Nå står det en liten skatt oppi bokhylla mi, og denne gangen skal jeg konsumere skattene slik bøkene har lært meg: Sakte. Fra mitt unike ståsted – Paals perspektiv. Tilstedeværende. I rom for refleksjon.

Paal Leveraas on EmailPaal Leveraas on FacebookPaal Leveraas on InstagramPaal Leveraas on LinkedinPaal Leveraas on Twitter
Paal Leveraas
Coach og journalist @ Leveraas AS

Paal Leveraas er 100-dagerscoachen. Med flere tiårs erfaring som kommunikator, leder, gründer og coach fokuserer han nå primært på å støtte ledere gjennom den første kritiske fasen i en ny lederrolle, til beste for virksomheten, lederen selv og de som skal ledes. Les mer om 100-dagersprogrammet på www.leveraas.no.


Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: