Tirsdag mest produktiv

Tirsdag er ukens mest produktive dag, i følge en rapport fra Workthere. 24 prosent av de som ble spurt sier at det er dagen de får ting gjort, og de jobber best mellom 10 og 11. Ja, er det ikke det vi alltid har sagt: Tirsdag morgen er undervurdert. 🙂

Sykefravær og -nærvær


Produktivitetstapet på grunn av sykenærvær er minst like stort, om ikke større enn, tapet på grunn av sykefravær, skriver Christian H. Rafn i Leadership Weekly.  Ca 1/3 av plagene skyldes forhold på jobb, resten skyldes «livet».

Tech vs tariff

«Foodora-streiken setter tonen for en ny type arbeiderkamp i Norge», skriver Shifter, som mener at det er i delingsøkonomiens B-lag «de avgjørende slagene om fremtidens arbeidsliv» vil bli utkjempet. Artikkelen peker på at de nye forretningsmodellene blant annet Foodora representerer skaper A- og B-lag: ettertraktet kompetanse kapitaliserer ved å tilby sine tjenester uten å bruke tid og krefter på formidling. For andre er slikt arbeid en siste utvei.

Da medarbeiderne fikk jobbe hvor og når de vil økte produktiviteten dramatisk

Total frihet kan være overraskende stimulerende: Et offentlig kontor lot medarbeidere i et pilotprogram jobbe når de vil, hvor de vil. Resultatet ble 4,4 prosent høyere produktivitet enn de som ble igjen på kontoret, ifølge en Harvard Business School-studie. En Stanford-studie viste hele 13,5 prosent produktivitetsgevinst, 132 millioner dollar mer i omsetning, 4,4 prosent reduksjon i rekrutteringskostnader og 38 millioner dollar lavere kontorkostnader.

Pin It on Pinterest