— Norges problem er at de ikke har noen problemer, sier Pham Thu Ha underfundig. Den unge, smarte jenta fra Vietnam valgte likevel Norge og BI da tre universiteter verden over tilbød henne gratisplass. «Fordi norske ledere leder med hjertet.»

Det var en vårdag på Sentralen midt i Oslo sentrum. HR-direktøren i Innovasjon Norge, Yvonne Fosser, satt ved et bord og vinket meg ivrig over.

«Du må hilse på Thu Ha», sa hun.

Når Yvonne Fosser anbefaler folk lytter jeg. Thu Ha og Paal utvekslet kontaktinfo.

Noen uker senere sitter vi på en kaffebar i Nydalen.

Det vanskelige valget

– Hva var dette med tre universiteter? spør jeg henne. – Hvorfor valgte du Norge?

«Reis til det landet hvor ledere leder med hjertene»

– Jeg fikk tre tilbud om studieplass fullt betalt, svarer hun. – Jeg var i tvil om hva jeg skulle velge og spurte min bestemor om råd. «Skal jeg dra til Nederland, USA eller Norge?»

– Bestemor visste ikke noe om noen av landene, men hun ga meg et råd: «Reis til det landet hvor ledere leder med hjertene», sa hun.

Det var flere ting som trakk mot Norge. En venn hadde jobbet for et norsk selskap, og Thu Ha merket at det gjorde noe med henne. Hun forandret seg.

«Dette er et land som forandrer mennesker», tenkte Thu Ha.

Hun googlet landet, og der dukket kongens tale om mangfold og inkludering opp.

Da var det gjort.

Med tårer i øynene fant hun fram tilbudsbrevet fra Handelshøyskolen BI, krysset av i de rette rutene, signerte og sendte inn.

Vel talt, Harald.

(Hvis du ikke husker kongens tale i hageselskapet den 1. september 2016, kan du se den igjen her.)

(Resten av dette intervjuet kan du lese på HR Norges nettsider.)

(info om hvordan du får tilgang til resten av artikkelen lenger ned)

«Ja, Norge har forandret meg også. Jeg er blitt mer selvopptatt.»

Pham Thu Ha (26)
Pham Thu Ha (26): fire årstider.

Pham Thu Ha (26): fire årstider.

HR-profilen Pham Thu Ha

  • Student ved Bis masterprogram i ledelse og endring. Har bijobb i Highered, som er en global karriereorientert nettjeneste hvor studenter møter potensielle arbeidsgivere.
  • Fikk tilbud om stipend ved tre universiteter, i Norge, Nederland og USA. Valgte Norge fordi «det er et land hvor ledere leder med hjertet».
  • For tiden tatt opp i et 2-måneders internship-program i Telia.
  • Jobber også som assistent for student-tjenester ved BI.
  • Har vært utvekslingsstudent i Japan som endte med at hun tok forretningskonseptet tilbake til Vietnam på vegne av selskapet hun jobbet for.
  • Har en bachelor i internasjonal økonomi fra Vietnam. Det var i forbindelse med denne hun var utvekslingsstudent i Japan.
  • Pham Thu Ha på LinkedIn

Denne artikkelen kan du lese i sin helhet på HR Norges nettsider

Loading...
Paal Leveraas on EmailPaal Leveraas on FacebookPaal Leveraas on InstagramPaal Leveraas on LinkedinPaal Leveraas on Twitter
Paal Leveraas
Coach. Skribent. Foredragsholder. @ Leveraas AS
Paal Leveraas er gründer i Leveraas AS, et selskap som jobber med ledere for å utvikle trygghet og selvtillit slik at du raskere kan tre inn i rollen som den lederen du ønsker å være, og som dine medarbeidere, kolleger og ledere trenger at du er.

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Her kan du melde deg på. Dette vil kun bli brukt til å sende deg ukebrevet.

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This