— Hvem er de normale i dag? Er det de som sitter og stirrer inn i telefonen sin eller de som ikke gjør det? Vi er i en kognitiv krise. Vi er rammet av digital forurensning, og trenger en omfattende digital detox, sier dr. Imran Rashid.

«Den digitale transformasjonen har menneskelige mentale ressurser som sitt viktigste drivstoff»

En gang i tiden var jobben enkel å forholde seg til. Du gikk på jobb, jobbet, og gikk hjem igjen.

Det var da, og ikke nå.

— Det har aldri vært lettere å jobbe 24 timer i døgnet syv dager i uka enn i vår tid, sier den danske legen Imran Rashid. – I tidligere tider gikk vi hjem og lot det vi jobber med ligge igjen på jobben. I dag er vi på når som helst, hvor som helst.

Bilde av hender som tekster (foto: Pixabay)

Hvem er de normale? (Pixabay)

Imran er lege med spesialisering i familiemedisin og er svært teknologisk oppegående. I tillegg til å være lege er han også gründer, foredragsholder, coach og forfatter.

Hans bok «SLUK – kunsten å overleve i en digital verden» er blitt en bestselger i Danmark. Nå kommer snart en internasjonal versjon.

Temaet er hva teknologien gjør med individer, sosiale relasjoner, virksomheter og samfunn.

(info om hvordan du får tilgang til resten av artikkelen lenger ned)

«Jeg ønsker å bidra til en verden hvor mennesker bruker teknologi for å bli bedre mennesker, ikke bare en verden hvor teknologi bruker mennesker til å skape større virksomheter.»

Dr. Imran Rashid

Denne artikkelen er skrevet for HR Norge i forbindelse med deres årskonferanse HR Forum, og publisert i sin helhet på deres nettsider. Les resten av artikkelen her

Loading...

 

Paal Leveraas on EmailPaal Leveraas on FacebookPaal Leveraas on InstagramPaal Leveraas on LinkedinPaal Leveraas on Twitter
Paal Leveraas
Coach. Skribent. Foredragsholder. @ Leveraas AS
Paal Leveraas er gründer i Leveraas AS, et selskap som jobber med ledere for å utvikle trygghet og selvtillit slik at du raskere kan tre inn i rollen som den lederen du ønsker å være, og som dine medarbeidere, kolleger og ledere trenger at du er.

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Her kan du melde deg på. Dette vil kun bli brukt til å sende deg ukebrevet.

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This