Legen som vil redde oss fra digital forurensning Har vi skapt en generasjon digitale zombier?

Legen som vil redde oss fra digital forurensning Har vi skapt en generasjon digitale zombier?

— Hvem er de normale i dag? Er det de som sitter og stirrer inn i telefonen sin eller de som ikke gjør det? Vi er i en kognitiv krise. Vi er rammet av digital forurensning, og trenger en omfattende digital detox, sier dr. Imran Rashid.

«Den digitale transformasjonen har menneskelige mentale ressurser som sitt viktigste drivstoff»

En gang i tiden var jobben enkel å forholde seg til. Du gikk på jobb, jobbet, og gikk hjem igjen.

Det var da, og ikke nå.

— Det har aldri vært lettere å jobbe 24 timer i døgnet syv dager i uka enn i vår tid, sier den danske legen Imran Rashid. – I tidligere tider gikk vi hjem og lot det vi jobber med ligge igjen på jobben. I dag er vi på når som helst, hvor som helst.

Bilde av hender som tekster (foto: Pixabay)

Hvem er de normale? (Pixabay)

Imran er lege med spesialisering i familiemedisin og er svært teknologisk oppegående. I tillegg til å være lege er han også gründer, foredragsholder, coach og forfatter.

Hans bok «SLUK – kunsten å overleve i en digital verden» er blitt en bestselger i Danmark. Nå kommer snart en internasjonal versjon.

Temaet er hva teknologien gjør med individer, sosiale relasjoner, virksomheter og samfunn.

(info om hvordan du får tilgang til resten av artikkelen lenger ned)

«Jeg ønsker å bidra til en verden hvor mennesker bruker teknologi for å bli bedre mennesker, ikke bare en verden hvor teknologi bruker mennesker til å skape større virksomheter.»

Dr. Imran Rashid

Denne artikkelen er skrevet for HR Norge i forbindelse med deres årskonferanse HR Forum, og publisert i sin helhet på deres nettsider. Les resten av artikkelen her

Loading...

 

Johnny sitter ved spakene for HR i det største forskningsinstituttet du aldri har hørt om «Det er morsommere å bygge broer enn å sprenge dem»

Johnny sitter ved spakene for HR i det største forskningsinstituttet du aldri har hørt om «Det er morsommere å bygge broer enn å sprenge dem»

Han har vært i krigen, han har omstilt Forsvaret, utviklet ledere, drevet HR i helsevesenet og kan når som helst overta spakene på flyet du sitter i. Men alt det der ble for kjedelig for Johnny Olsen. Det er mye mer spennende å jobbe med HR blant forskere på mat og fisk.

Nofima sin HR-direktør Johnny Olsen vet alt om hvordan man legger ut miner og sprenger broer. Men etter mange år som karriereoffiser i Forsvaret kjente han at han likte bedre å bygge broer enn å sprenge dem.

— Jeg oppdaget at det er morsommere å jobbe med folk enn dynamitt. På befalsskolen ble jeg nysgjerrig på ledelsesbegrepet, og fikk selv være leder, på godt og vondt. Jeg så hvor mye manglende og dårlig ledelse som utøves, og ønsket å utvikle ledelsesbegrepet og ledere og organisasjoner.

(mer…)

Hvordan Hilde hyrer bærekraftige bønder som skal «skille melk fra Oboy» i Nordsjøen

Hvordan Hilde hyrer bærekraftige bønder som skal «skille melk fra Oboy» i Nordsjøen

Bærekraft er et av oljebransjens viktigste «godord» for tiden. HR-profilen Hilde Kristoffersen oppfordrer industrien til å tenke bærekraft også når det gjelder rekruttering, med den siste store nedturen i bransjen friskt i minne.

Med utallige rekrutteringer til Statoil på samvittigheten var det tøft for Hilde Kristoffersen å være vitne til «oljemassakren» i Rogaland for 2-3 år siden. Når pendelen nå har snudd, tar hun til orde for en mer bærekraftig rekruttering.
(mer…)

Hvordan omskape til en bærekraftig fremtid uten å miste fokus på nåtiden? Bærekraftsdoktorene Sveinung og Lars Jacob gir svar

Hvordan omskape til en bærekraftig fremtid uten å miste fokus på nåtiden? Bærekraftsdoktorene Sveinung og Lars Jacob gir svar

«Trøste og bære», stønnet HR-direktøren, uvitende om at hun beskrev en viktig del av jobben sin når den grønne bølgen skyller gamle forretningsmodeller ut i plasthavet og gir plass for nye, bærekraftige løsninger. «Bærekraft handler om folk», sier Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen. «Folk, HR og ledelse.»

Sveinung og Lars Jacob har doktorgrad i forretningsmodeller med innovasjon og bærekraft som drivkrefter. De to har jobbet med bærekraft i halvannet tiår, både gjennom forskning, undervisning, foredragsvirksomhet og rådgivning.

Det har vært en kamp mot vindmøller, men nå er de på solsiden.

(Pun intended.)

— For 15 år siden slapp vi så vidt inn til den stakkars kommunikasjonsrådgiveren som hadde fått ansvar for CSR, sier Sveinung. (mer…)

Sykepleieren som ble global HR-direktør Møt Else Karin Æsøy, CHRO i Vard Group

Sykepleieren som ble global HR-direktør Møt Else Karin Æsøy, CHRO i Vard Group

— Min far stilte diagnose på motorer over telefon, basert på lyd, og var både «doktor og psykolog» for de lokale fiskerne, sier Else Karin Æsøy. Selv startet hun som sykepleier. I dag er hun øverste HR-leder i Vard. Her er månedens HR-profil.

Den 7. mars er det stiftelsesmøte for HR Norge Nordvest. Else Karin Æsøy, VP HR & Organisation i Vard, leder den nye regionalforeningen. Bli kjent med henne her.

Else Karin er utdannet sykepleier. Men det er lenge siden hun har praktisert. — Jeg har gått ut på dato på det feltet for mange år siden, sier hun. Til gjengjeld er hun veldig oppdatert på HR generelt og verftsindustrien spesielt.

Vard har sitt globale hovedkontor i Ålesund.

Derfra drar Else Karin i gang den nye regionalforeningen til HR Norge.

Motivasjon på tvers

— Det er jo veldig mange selskap her oppe som allerede har en tilknytning til HR Norge, og det blir fint å få en lokal møteplass hvor vi kan utveksle erfaringer og påvirke mot myndigheter. Med HR Norge sitt kontaktnett i ryggen blir det lettere å bygge sterkere nettverk lokalt.

— Jeg tenker også at i tøffere tider utfordres gjerne HR-rollen mer, og det er lett å bli veldig operativ. Det å ha et nettverk og dele kunnskap vil gi motivasjon på tvers.

(info om hvordan du får tilgang til resten av artikkelen lenger ned)

Dette intervjuet er en del av serien «HR Norges HR-profiler», og ble først publisert på HR Norge sine nettsider som månedens HR-profil mars 2018. Du kan finne originalartikkelen her:


 

Rhondas reise fra HRs ville vest til HR-direktør for russisk milliardær i Brooklyn. Neste stopp: Norge?

Rhondas reise fra HRs ville vest til HR-direktør for russisk milliardær i Brooklyn. Neste stopp: Norge?

Da Rhonda Moore besøkte Norge for første gang i 2011, ble hun forelsket. Det har ikke gått over. «Jeg har vært i 19 land. Men da jeg kom til Norge var det første gang jeg følte meg hjemme. Bare jeg tenker på Norge slår hjertet mitt fortere. Jeg drømmer om en dag å flytte hit og jobbe her.»

Rhonda Moore er HR-direktør ved Barclays Center i Brooklyn i New York. Før sommeren var hun tilbake i landet hun er forelsket i. I den anledningen inviterte hun seg selv på besøk til HR Norge.

Og plutselig var hun vår HR-profil.

For vi skjønte fort at Rhonda kan gi oss et unikt innblikk i hvordan HR-faget ser ut fra innsiden i USA.

Vi tenkte at nå kan vi finne ut om mytene om det røffe arbeidslivet «over there» stemmer.

Mye stemmer.

Her er Rhondas historie. (mer…)

Pin It on Pinterest