Personvernerklæring For Tirsdag morgen og morselskapet Leveraas AS

Tillit er av viktig, og Leveraas AS og Tirsdag morgen er  opptatt av å ivareta ditt personvern. Her kan du lese hvordan vi håndterer data du legger igjen ved besøk på nettsidene og mottak av nyhetsbrev.

Abonnement på epostlevert ukebrev Tirsdag morgen

Dersom du har meldt deg på Tirsdag morgens ukebrev vil du maksimalt en gang i uken (hver tirsdag morgen) få en epost med en eller flere artikler. Ukebrevet sendes ut ved hjelp av Mailchimp (se mer om dette lenger ned).

Listene med epostabonnenter vil aldri bli brukt til annet enn dette formålet.

Skulle du ønske å melde deg av eller slette din informasjon, er det mulig via lenker i hvert ukebrev.

Personopplysninger og ansvar

Med Personopplysninger mener vi opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en fysisk enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse eller ip-adresse.

Enhver innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering av personopplysninger kalles behandling av personopplysninger. All behandling av personopplysninger i Norge er underlagt personopplysningsloven, og Datatilsynet fører tilsyn med loven.

Den som bestemmer hva personopplysningene skal brukes til kalles en behandlingsansvarlig. Den behandlingsansvarlige skal påse at personopplysningene blir behandlet i henhold til de reglene som gjelder. For Leveraas AS og Tirsdag morgen er selskapet Leveraas AS  behandlingsansvarlig.

Hva samler vi inn?

Vi samler inn opplysninger du selv gir til oss og om bruk av tjenestene våre. Dette inkluderer navn og epost dersom du abonnerer på et av våre nyhetsbrev.

I tillegg har vi tilgang til opplysninger som samles inn via tjenester tilknyttet våre nettsider. Pr i dag (april 2018) er disse tjenestene:

Vi oppfordrer deg til å holde deg ajour med disse tjenestenes egne personvernerklæringer.

Hva bruker vi opplysningene til?

Med mindre det er særskilt avtalt med deg, vil vi kun bruke dine opplysninger for å levere tjenestene våre som avtalt med deg, generere statistikk og vedlikeholde epostlister.

Dine opplysninger vil ikke  deles med andre enn de aktørene som til enhver tid er nevnt over. Et unntak er dersom det pålagt ved lov eller det er mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av våre tjenester, vil informasjonen vi har lagret om deg kunne utleveres til offentlige myndigheter.

Administrere, rette og slette opplysninger

Dersom noe er feil og du ikke selv kan rette eller slette, for eksempel via din Mailchimp-profil, ta kontakt med paal@leveraas.no, så gjør vi de endringene som kreves.

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://tirsdagmorgen.no. Tirsdag morgen er et ukebrev som sendes ut til abonnenter. Det er for tiden (mai 2018) gratis for mottakerne.

Nettsiden tirsdagmorgen.no er en blogg med artikler i hovedsak skrevet av Paal Leveraas, men også med et mindre antall gjestebloggere.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Dersom du velger å abonnere på ukebrevet Tirsdag morgen, ber vi om din epost-adresse, fornavn og etternavn. I tillegg registreres din IP-adresse, samt tidspunkt for registrering. Disse dataene overføres til vår mailingliste-partner Mailchimp som oppgir å lagre sine data på amerikansk territorium. Dataene er tilgjengelig for Mailchimp såvel som for listeadministrator for Tirsdag morgen.

Når du åpner ukebrevet i din epost-klient, vil det som oftest registreres gjennom Mailchimp-tjenesten. Mailchimp logger når du åpner eposten, hvor mange ganger du har åpnet den, samt hvilke lenker som klikkes på.

Vi samler inn disse dataene for å gjøre det mulig å sende deg det ukentlige epostbrevet, samt statistikk for hvordan ukebrevet brukes. Dataene brukes ikke til andre formål. Du kan selv avmelde deg fra listene når som helst, og også be om at dine data blir permanent slettet. Ta kontakt med paal@leveraas.no dersom du ønsker dette.

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer

Dersom du bruker kontaktskjemaet for å sende oss forespørsler, mottar vi en mail med innholdet av din forespørsel. Ingen av disse dataene lagres på nettstedet tirsdagmorgen.no, men kan lagres i personlige epostsystemer hos mottaker.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Gjennom tilleggsfunksjoner i WordPress kan andre data samles inn. De viktigste her er det EU-baserte Advanced Ads og Google AdSense og Google Analytics.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Vi deler ikke opplysningene med noen andre enn de tekniske partnerne som er nevnt.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Kontaktinformasjon

Tirsdag morgen
c/o Leveraas AS
Kongsberggata 3
0468 Oslo
paal@leveraas.no
Telefon +47 982 16 666

Tilleggsinformasjon

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

Vi har tillit til at våre partnere Mailchimp m. fl. sikrer at data oppbevares forskriftsmessig. I verste fall vil noen få din epost-adresse og ditt navn samt kunne se ditt bruksmønster for ukebrevet Tirsdag morgen.

Våre rutiner for datalekkasjer

Det lagres ikke persondata på tirsdagmorgen.no utover det som er nevnt over om informasjonskapsler, navn på de som kommenterer etc.

Hvilke tredjeparter vi mottar opplysninger fra

Ingen.

Hvilke automatiske avgjørelser som tas og/eller hva slags profiler som bygges på grunnlag av brukernes opplysninger.

Ingen.

Opplysningskrav fra bransjelovgivning

Ingen kjente.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This