[TM 07-10] Denne morgenen presenterer Tirsdag morgen sin første gjestekommentator, den uforlignelige Rick Salmon, som trekker lærdom av Steve Jobs råd: Stay hungry. Stay foolish.

Som de fleste barn, elsket jeg å trekke streker mellom tallene på “knytt sammen punktene” tegninger da jeg var liten. Jeg kan se meg selv for meg, der jeg stirret på et nytt og spesielt komplisert mønster av prikker og tall, mens jeg prøvde å forestille meg hva som kunne åpenbare seg i alt kaoset.

I dag ser jeg fremover i livet og forsøker å forestille meg hvilken fremtid som kan vokse ut av alle prikkene. Noen ting er enkle å forutse. Andre ting er umulig å forestille seg, og likevel er det en forundring og et mysterium i hva fremtiden kan bringe.

Steve Jobs holdt en utrolig tale på Stanford universitet for noen år siden. (Se videoen nederst på siden.) I talen ser han tilbake på noen av de viktige begivenhetene i eget liv. Han droppet ut av videregående skole, startet Apple, fikk sparken av sitt eget styre, gikk tilbake, gjenskapte Apple og overlevde kreft. Det er en inspirerende historie, og det sentrale temaet er at du ikke kan knytte sammen prikkene når du ser fremover i livet, bare når du ser tilbake. Du må gå gjennom livet uten de nummererte prikkene som viser deg hva neste skritt bør være.

[aesop_quote type=”block” background=”#ffffff” text=”#000000″ width=”415px” height=”315px” align=”right” size=”3″ img=”http://tirsdagmorgen.no/wp-content/uploads/2010/08/connecting-the-dots-415×315-1.jpg” quote=”«Stay hungry. Stay foolish.»” cite=”Steve Jobs” parallax=”off” direction=”left”]

 

Selv om han var grunnleggeren og en større aksjonær i Apple, ble Steve Jobs sparket. Han ble latterligjort, ydmyket, ledd av og slått, alt i full offentlighet. I sin tale sier Jobs at dette antagelig var en av de viktigste begivenhetene i hans liv. Selv om Apple hadde avvist ham, innså han at han fremdeles elsket det han gjorde. Det ga ham krefter til å fortsette. Han grunnla Next og Pixar, og bidro i skapningen av Toy Story, verdens første dataanimerte film, og til slutt ansatte Apple ham igjen.

I sine råd til de unge avgangsstudentene ved Stanford sier han “din tid er begrenset; så ikke kast den bort ved å leve noen andre sitt liv. Ikke bli fanget i dogmatisme, som er å leve med resultatene av andre menneskers tanker. Ikke la støyen andres meninger skaper drukne din indre stemme, ditt hjerte og din intuisjon. Disse tre vet allerede hva du i virkeligheten skal være. Alt annet er sekundært.”

Følg din nysgjerrighet.
Følg din intuisjon.
Følg din indre stemme.

Vær modig, og elsk det du gjør. Resten vil komme av seg selv. Prikkene vil knyttes sammen.

Helen Keller ble født uten syn, hørsel eller taleevner. Hun sa “livet er enten et dristig eventyr eller ingenting”.

Hvis du kunne se tilbake på i dag fra et sted ti år fram i tid, hva ville du huske? Hva vil du gjøre i dag som er verdt å huske om ti år?


Hvis du leser Ricks blogg, er du antagelig en gründer. Hvis du ikke er en gründer, er du antagelig en som ønsker å gjøre noe spesielt ut av livet ditt.

Hver dag er et blank ark. Hva vil du skrive på ditt i dag?

Vil du snu om på din bedrift og oppnå resultater på rekordtid? Kontakt Rick Salmon for å diskutere executive coaching, gruppefasilitering og management for hire-tjenester for teknologivirksomheter.

Rick Salmon on EmailRick Salmon on FacebookRick Salmon on LinkedinRick Salmon on Twitter
Rick Salmon
Rick Salmon er ledertrener, fasilitator, foredragsholder, og kanskje mest av alt gründer. Hans siste oppstart er Technology of Influence AS, som lager appen og teknologien Voiceable (https://www.voiceable.ai/). Voiceable gir deg som skal presentere tilbakemelding på hvilken effekt du vil ha på publikum basert på hvordan du bruker stemmen din.

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: