When we eat these hyperstimulating foods and experience the neural rewards they offer, the foods become even more stimulating the next time around. Eventually, the cues that accompany the foods – location, time of day, emotional state – become triggers that drive food-seeking behaviour.

Review: The End of Overeating – opinion – 23 May 2009 – New Scientist

Denne boka er kanskje den jeg har ventet på, selv om omtalen i New Scientist ikke er veldig klar hva gjelder å plassere ansvar.

Tobakksindustrien har på kynisk vis har valgt å se gjennom fingrene med at deres produkter dreper mennesker for fote. Industrien har endatil forsket, med stor suksess, på hvordan tobakksproduktene kan skape enda større avhengighet. Resultatet er katastrofralt.

Men nå er en annen helsetrend i ferd med å true oss enda sterkere enn tobakken. Overvekt. Det var derfor med spenning jeg leste anmeldelsen av boka “The End of Overeating”, ikke minst fordi forfatteren presenteres som en som tidligere har sloss mot tobakksindustrien, og nå vender skytset mot matindustrien.

For mønsteret gjentar seg. Slik tobakken ble stadig mer vanedannende, har matindustrien gjort mye av det samme med sine produkter.

Litt klokere hver tirsdag

Jeg er Paal. Paal Leveraas. Jeg ønsker å gå til sengs hver kveld litt klokere enn jeg våknet om morgenen. Hver dag. Og hver tirsdag sender jeg ut Tirsdag morgen med det viktigste jeg har lært til abonnentene. Du kan bli en av dem.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Ukebrevet Tirsdag morgen

Ukebrevet Tirsdag morgen er refleksjoner om lederskap. Hundrevis av abonnenter får det som epostbrev hver tirsdag. Vil du bli med?

Takk for din påmelding. Sjekk din mail for å bekrefte, så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This