Professorer og til dels også leger, vaktmestre og andre etterspurte yrkesgrupper med tette timeplaner setter gjerne av et par timer i uken til “kontortid” eller “ringetid”. Det er tidspunkt hvor du vet at du kan finne dem på kontoret og kan stikke innom eller ringe for en samtale som ikke er avtalt på forhånd. Studentene vet at de i så fall får professorens udelte oppmerksomhet i noen minutter.

Harvard Business Review oppfordrer ledere i næringslivet til å innføre en lignende ordning. I mange virksomheter i næringslivet er lederen nesten aldri på kontoret, og de ansatte har sjelden eller aldri muligheten til å snakke med ham eller henne på tomannshånd. Hvis du som leder kjenner deg igjen i den beskrivelsen kan det hende at du skal stjele trickset fra akademika og blokke ut to timer en fast ukedag til “kontortid”. Fortell dine medarbeidere at du i disse timene vil være tilstede for dem, og oppfordre dem til å snakke om hva som bekymrer dem eller gleder dem. Dette kan lett bli de mest produktive timene i uken for deg og virksomheten du leder.

Paal Leveraas on EmailPaal Leveraas on FacebookPaal Leveraas on InstagramPaal Leveraas on LinkedinPaal Leveraas on Twitter
Paal Leveraas
Coach og journalist @ Leveraas AS
Paal Leveraas er 100-dagerscoachen. Med flere tiårs erfaring som kommunikator, leder, gründer og coach fokuserer han nå på å støtte ledere i den første fasen i en ny lederrolle.

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: