Ingredienser
- Grønnkål, ca 250 g etter de grove stilkene er fjernet (ca to store bunter/pakker)
- 1 ss mild olivenolje
- 1-2 ss soyasaus (smak til)
- 2 ss sesamolje
- 2 ss limesaft
- 1 ss lønnesirup
- 1 ss riseddik
- 3 ss ristede sesamfrø
3 klementiner - ½ noriflak (de grønne flaken man bruker til maki (sushi). Du finner dem i hyllen med asiatiske ingredienser
- valgfritt tilbehør: avokado, vårløk. tofu, syltet løk, syltet ingefær, rå fisk i tynne skiver/sashimi (sushi grade), stekt kylling eller kjøtt
Fremgangsmåte
- Skyll og tørk grønnkålen godt. Fjern de harde stilkene og kutt bladene i strimler
- Legg grønnkålen i en stor bolle og tilsett olivenolje, 1/2 ss soyasaus og 1 ss limesaft. Massér et par minutter til bladene har myknet og halvert i volum
- Bruk gjerne et tomt syltetøyglass med lokk til å riste sammen dressingen i. Bland sammen sesamfrø, 1 ss soyasaus, 2 ss sesamolje, lønnesirup, riseddik og 1 ss limesaft. Smak til om du synes den trenger mer syre eller salt
- Filetér klementinene (skjær av skallet med det hvite, og ‘vipp’ båtene ut med en liten kniv så de er uten skall og membran)
- Brekk noriflak i små biter
- Bland grønnkål, klementiner, noriflak og eventuelt tilbehør du ønsker.
Bra for:
Denne salaten er proppfull av kostfiber, vitaminer og mineraler, og gode plantestoffer.
Næringstoffene i grønnkål bidrar bla til å styrke immunforsvaret, bedre hjerte-og karhelse, hud og benbygning.
Nori (tørket sjøgress) har høyt innhold av jod, kalsium, magnesium, vit. A,C og K, og antioksidanter
