Hans Jacob Christensen

Hans Jacob Christensen har lang fartstid i norsk og internasjonal HR. Gjennom sin faste spalte her vil han utforske kjernen i HR, utfordre noen etablerte sannheter i faget og gjerne skape debatt.

Hans Jacob er opprinnelig fra Arendal, Av fag er han økonom, men har de siste 25 årene jobbet med HR i små norske og store internasjonale virksomheter, med ansvarsområder i og utenfor Norge.

—  Jeg er nysgjerrig av natur og oppdragelse, sier han. —  Hjemme hadde vi ettbinds-leksikon, fremmedordbok, synonymordbok, latinordbok, ordbok og manntallet for Arendal på kjøkkenet, så vi skulle slippe å reise under middagen. Dessuten tok 20 bind fra Aschehoug for stor plass på kjøkkenet

— Jeg vokste opp i et politisk konservativt hjem, men hørte gjennom oppveksten at jeg skulle sette spørsmålstegn ved ting – utfordre sannheter. Og i det ligger ingen selvmotsigelse. «Hvorfor» er et av mine favorittord.

— Som HR-mann er jeg engasjert i av hva som skjer innen HR-faget, men følger også med i diskusjoner og meninger om ledelse. Miljøskadet som jeg er liker jeg å sette spørsmålstegn ved fenomener, politisk korrekthet, vedtatte sannheter og trender. HR-faget kan til tider også bruke store ord og for få konkreter.

— De fleste av oss jobber i små og mellomstore bedrifter, hvor HR-avdelingen kanskje ikke er så stor og mulighetene for en faglig diskusjon er begrenset. Kanskje er man alene som HR-sjef. Ett er i alle fall sikkert, hverdagen i SMBer er veldig konkret.

— Derfor tenkte jeg at Tirsdag morgen kunne være en god arena for å stille noen spørsmål, utfordre litt – også meg selv, prøve å se litt bak trender og buzzord. Kanskje provosere litt?

— Jeg har en del spørsmål, men ikke alltid svar. Tenke litt høyt og lete etter kjernen i HR. Ikke bare for HR-folk, men også for ledere som må sørge for å få mest ut av sin HR-sjefer.

— Målet er å engasjere, stimulere til diskusjon ved å løfte frem temaer jeg mener er viktig i HR. Tilte hodet litt og prøve å se ting fra en litt annen vinkel. Samtidig være «nerpå», være konkret, og forhåpentlig ikke bli oppfattet som tanketomt visvas.

— Så ligger det fremtidig læring ved det å prøve seg som spaltist. Aldri for sent å prøve noe nytt, for det er lenge til jeg klatrer opp i hornet på veggen.

—  Jeg er opptatt av å se verden og har vært på mange steder av det mer obskure slaget – for å prøve å forstå hvordan verden henger sammen. For det er ikke vi nordmenn som har svaret på alt, selv om vi oppfører oss som vi har det.

— Med ett ord: hva skal du skrive om på Tirsdag morgen?

— Ikke bare ett ord, men to bokstaver: HR

Flere av våre skribenter

Fant ikke noen innlegg.

Kontakt Hans Jacob her

Oppdragstype

12 + 1 =

Populært nå

Agilitet for ledere
Meningsfulle møkkajobber og meningsløse kremjobber
Forventninger: Slik avklarer du med dine medarbeidere
Hva vi ser når vi ser inn i Joharis vindu
Somliga går med trasiga skor
Kunsten å gi et kompliment

Pin It on Pinterest

Share This