Hans Jacob Christensen
Hans Jacob Christensen har lang fartstid i norsk og internasjonal HR. Gjennom sin faste spalte her vil han utforske kjernen i HR, utfordre noen etablerte sannheter i faget og gjerne skape debatt.
Hans Jacob Christensen

Hvem er Hans Jacob?

Jeg er nysgjerrig av natur og oppdragelse. Hans Jacob Christensen
Hans Jacob er opprinnelig fra Arendal, Av fag er han økonom, men har de siste 25 årene jobbet med HR i små norske og store internasjonale virksomheter, med ansvarsområder i og utenfor Norge.
—  Jeg er nysgjerrig av natur og oppdragelse, sier han. —  Hjemme hadde vi ettbinds-leksikon, fremmedordbok, synonymordbok, latinordbok, ordbok og manntallet for Arendal på kjøkkenet, så vi skulle slippe å reise under middagen. Dessuten tok 20 bind fra Aschehoug for stor plass på kjøkkenet

Kjernen i HR

Jeg har en del spørsmål, men ikke alltid svar.Hans Jacob Christensen
— Jeg vokste opp i et politisk konservativt hjem, men hørte gjennom oppveksten at jeg skulle sette spørsmålstegn ved ting – utfordre sannheter. Og i det ligger ingen selvmotsigelse. «Hvorfor» er et av mine favorittord.

— Som HR-mann er jeg engasjert i av hva som skjer innen HR-faget, men følger også med i diskusjoner og meninger om ledelse. Miljøskadet som jeg er liker jeg å sette spørsmålstegn ved fenomener, politisk korrekthet, vedtatte sannheter og trender. HR-faget kan til tider også bruke store ord og for få konkreter.

— De fleste av oss jobber i små og mellomstore bedrifter, hvor HR-avdelingen kanskje ikke er så stor og mulighetene for en faglig diskusjon er begrenset. Kanskje er man alene som HR-sjef. Ett er i alle fall sikkert, hverdagen i SMBer er veldig konkret.

— Derfor tenkte jeg at Tirsdag morgen kunne være en god arena for å stille noen spørsmål, utfordre litt – også meg selv, prøve å se litt bak trender og buzzord. Kanskje provosere litt?

— Jeg har en del spørsmål, men ikke alltid svar. Tenke litt høyt og lete etter kjernen i HR. Ikke bare for HR-folk, men også for ledere som må sørge for å få mest ut av sin HR-sjefer.

— Målet er å engasjere, stimulere til diskusjon ved å løfte frem temaer jeg mener er viktig i HR. Tilte hodet litt og prøve å se ting fra en litt annen vinkel. Samtidig være «nerpå», være konkret, og forhåpentlig ikke bli oppfattet som tanketomt visvas.

— Så ligger det fremtidig læring ved det å prøve seg som spaltist. Aldri for sent å prøve noe nytt, for det er lenge til jeg klatrer opp i hornet på veggen.

Hva er ditt bidrag?

Min spalte skal tematiseres med to bokstaver: HRHans Jacob Christensen
—  Jeg er opptatt av å se verden og har vært på mange steder av det mer obskure slaget – for å prøve å forstå hvordan verden henger sammen. For det er ikke vi nordmenn som har svaret på alt, selv om vi oppfører oss som vi har det.
— Med et ord: hva skal du skrive om på Tirsdag morgen?

— Ikke bare et ord, men to bokstaver: HR

Hans Jacobs artikler

Pin It on Pinterest

Share This