uncle-sam-wants-youDa jeg startet min coachutdanning, ville jeg selv ha en coach. Hvem dette skulle være og hvordan det ville arte seg ante jeg ikke. Ikke før en av assistentene på kurset i en pause kom bort til meg, smilte og sa: “Deg vil jeg ha!”

Jeg så nok litt forvirret og skremt ut, for hun tilføyde straks: “Jeg vet at du vil trenge en coach. Du skal vite at det er jeg som er den coachen.”

Denne kvinnen gjorde simpelthen krav på meg. Jeg følte meg nesten som et stykke land. Og det kjentes både rett og riktig. Rent ut sagt behagelig. Tryggheten og selvsikkerheten hennes var det jeg trengte for å lene meg tilbake og starte den første reisen sammen med min nye coach.

På samme måte som hun “gjorde krav” på meg den gangen, gjør jeg nå krav på deg.

Jeg vil nemlig at du skal bli med på et todagers grunnkurs i relasjonscoaching.

Hvorfor jeg gjør det på den måten? Fordi jeg har noe jeg vet du vil ha, men som ord er for fattige til å beskrive, like lite som det er mulig å formidle hvordan det er å reise, å være på en konsert, å oppleve et kunstverk.

Jeg vet bare at du også vil vite når du har tatt i mot utfordringen og gjennomført kurset.

Men siden ord tross alt er alt jeg har å forsvare mitt “krav” med, så låner jeg ord fra noen av deltagerne fra det forrige kurset.

“Teknikkene for å utforske relasjoner er forbløffende effektfulle. Dette er svært verdifull kompetanse både for konsulenter og ledere.” Alf Lande, Teleplan

“En ting jeg lærte av dette kurset som jeg vil kunne nyttiggjøre meg umiddelbart er viktigheten av å være oppmerksom på hvordan indre og ytre systemer henger sammen.” Hanna Sedal, Soulutions

“Jeg kan anbefale dette kurset, det er nyttig både i arbeidslivet og privat.” Espen Bergh, Asker og Bærum Budstikke

“Jeg lærte gode verktøy for konfliktløsning og forståelse av relasjonssystemer.” Solbjørg Joakimsen

helen_aasgaard“Veldig gode øvelser. Dette kan jeg bruke både i mitt arbeid og mitt privatliv.” Helen Valerius Aasgaard, Assessit

“Disse teknikkene er essensielle for menneskeheten.” Christian Valentiner, Flux

ORSC er utviklet av CRR Global (Center for Right Relationship), som til nå har utdannet mer enn 2.000 relasjonscoacher på verdensbasis. Ulikt andre coach-retninger er ORSC systemorientert. Heller enn å se på individet som klient, ser man på systemet av relasjoner som klienten er en del av.

Denne filosofien omsatt i praktisk handling viser seg å ha en enorm sprengkraft. Tradisjonelt har coacher, terapeuter, organisasjonstutviklere og beslektede profesjoner sett nytten av å lære seg disse verktøyene. I dag ser vi at nye grupper kommer til. Alf Lande i Teleplan er et eksempel på dette. Erkjennelsen av organisajonsutvikling og endring krever mer enn avansert tallgymnastikk brakte den kjente strategiske rådgiveren inn i ORSC. Nå har han snart fullført alle de fem kursene som den komplette utdanningen består av.

“Teknikkene og metodene jeg har lært gjennom ORSC er kjernekompetanse for alle som jobber i kunnskapsbedrifter. For meg representerer denne tilleggsutdanningen en uvurderlig skattekiste”, sier Alf Lande.

Og Alf Lande har rett. Relasjonskompetanse er det største aktivum en organisasjon besitter i dag. Du kan ha så gode produkter, rutiner og IT-systemer du vil, men uten relasjonskompetanse stopper alt opp.

ORSC Fundamentals gir deg en solid innsikt i hva denne kompetansen består i, og hvordan du kan nyttiggjøre deg den – ikke om 6 måneder eller et år, men dagen etter at kurset er over. Den erfaringsbaserte innlæringsmetoden gjør at du går fra kurset med denne kunnskapen i muskler og skjelett, såvel som i hodet.

Fundamentals kan tas som et frittstående kurs, og det er obligatorisk som første kurs dersom du ønsker å ta de fire videregående kursene i serien.

Aha! Factory arrangerer denne høsten to grunnkurs i hver av de tre nordiske hovedstedene København, Oslo og Stockholm. For oversikt over tid, sted og priser for alle kursene, gå til CRR Nordics sider på Eventbrite.

ORSC står for Organisations and Relationship Systems Coaching, eller systemcoaching, sagt på en enklere måte. Det er et program som trener deg opp til å jobbe med dynamikken i et team. Som ORSC-coach vil du få en kompetanse som det er en raskt voksende etterspørsel av. Det er en kompetanse som etterspørres uansett hvilken vei de økonomiske trendene peker.
Programmet er åpent for alle som har minst 40 timer coachtrening fra en ICF-akkreditert coachingskole, eller som har annen erfaring fra arbeid med relasjoner. Ta kontakt om du er i tvil om hvorvidt du kvalifiserer.

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: