Det er lett å bli far, vanskeligere å være det. Når minstejenta klatrer ned fra skuldrene dine for siste gang, og inn i tenårene, starter den kanskje tøffeste jobben. Du kan elske henne, beundre henne og forgude henne, men plutselig kan du ikke lenger snakke med henne.

Det flommer over av coacher, og for å skille seg ut finner coachene sine spesialiserte nisjer hvor tilbudet er mer unikt og mindre konkurranseutsatt. I USA og Storbritannia er foreldrecoaching blitt et alternativ for foreldre som sliter, i følge kommentatoren Astrid Brekken i NRK P2.

Ikke mange coacher foreldre her i Norge, og langt færre har et tilbud til fortvilte tenåringsfedre som ser at den elskede datteren er i ferd med å bli en fremmed. Rick Salmon er en av de som tror at dette er en trend som kan snus, at fedre og døtre kan lære å kommunisere igjen. Tirsdagene 24. og 31. mai arrangerer han derfor en workshop for fedre og deres tenåringsdøtre. Rick er selv far til to døtre i tenårene, og vil dele av sin erfaring.

– Det begynte med en diskusjon jeg hadde med datteren min, Tina, sier Rick Salmon til Neste Klikk. – Hun sa: «Vet du pappa, de fleste av mine venninner misunner meg fordi du og jeg kan snakke sammen. For de fleste av dem er det å snakke med pappa bare kjefting og smelling.»

Mer:Vil lære fedre og døtre å snakke sammen

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: