Coaching er fremdeles en relativt ny næringsgren, og den er ikke regulert. Så ikke velg en coach på måfå. Her er fem tips, lånt fra Canadian Business Online:

  1. Ulike coacher har ulike spesialfelter. Noen er dyktige til å hjelpe deg med å overvinne egne svakheter, andre er mer inni spesielle temaområder, som endringsplanlegging og markedsføring.
  2. Enten en coach er sertifisert gjennom ICF eller andre felter, må de kunne vise til noe som dokumenterer at de har visse basiskunnskaper. Sertifikatet er viktig, men er ingen erstatning for reell erfaring.
  3. Du har sikkert allerede en vane med å bakgrunnssjekke dine tjenesteleverandører. Coacher skal ikke behandles annerledes. Noen coacher kan vise til konfidensialitet, men referanser er likevel mulig å fremskaffe for de fleste dersom de avtaler spesielt med sine kunder.
  4. Kjemi er viktig, som i alle relasjoner. Det må ikke være bare kos, klapp og klem, snarere tvert imot: Om dere braser ihop iblant kan det være et sunnhetstegn. Men du skal føle deg komfortabel og trygg på en potensiell coach.
  5. Sett coachen på prøve. Mange tilbyr deg prøvetimer, og det kan absolutt være nyttig å ta en. Vi koster det hvite ut av øyet, så forsikre deg om at du får valuta for pengene.
  6. Kilde: Canadian Business Online

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: