Intuisjonen, eller rett og slett «magefølelsen», har de siste årene fått en nyvunnet, og egentlig litt overraskende anerkjennelse som beslutningsverktøy, nå også blant ledere i næringslivet. To anerkjente coacher anbefaler nå magefølelsen som retningsviser ved valg av coach:

I coaching, som i de fleste former for samarbeid, vil måten kunnskapen og holdningene blir formidlet, spille en stor rolle i valg av samarbeidspartner. Imidlertid bestemmes foretrukne menneskelige faktorer i stor grad av «magefølelsen», og den kan du stole på.

De to forfatterne bak innlegget, som er sakset fra Ukeavisen Ledelse, er May Britt Slaaen Tombre og Lillian Andreassen. Begge driver med co-active coaching. I tillegg til magefølelsen, anbefaler de to at du ser etter coacher med et sertifikat som er godkjent av den Internasjonale Coach-føderasjonen ICF.

De skriver at:

Sertifisering tilbys nå av ulike aktører over det ganske land. Sertifisering er ikke noe beskyttet begrep eller aktivitet. Det betyr i realiteten at hvem som helst kan si at de sertifiserer. Det kan de gjøre uten at noen uavhengig part har vært inne og kvalitetssikret innholdet i det som leveres eller bakgrunnen til de som skal undervise og forestå sertifiseringen av andre.

Ukeavisen Ledelse: Still kvalitetskrav til din coach

I et senere innlegg imøtegår en annen kjent coach, Per-Egill Frostmann, innlegget fra de to, og argumenterer med at det finnes flere troverdige coach-organisasjoner enn ICF. En av dem er Worldwide Association of Business Coaches (WABC).

Paal Leveraas on EmailPaal Leveraas on FacebookPaal Leveraas on InstagramPaal Leveraas on LinkedinPaal Leveraas on Twitter
Paal Leveraas
Coach og journalist @ Leveraas AS

Paal Leveraas er 100-dagerscoachen. Med flere tiårs erfaring som kommunikator, leder, gründer og coach fokuserer han nå primært på å støtte ledere gjennom den første kritiske fasen i en ny lederrolle, til beste for virksomheten, lederen selv og de som skal ledes. Les mer om 100-dagersprogrammet på www.leveraas.no.


Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: