15. mars arrangeres det en debatt om coaching. Arrangøren spør om coaching er dyr kvasipsykologi, eller om det er en seriøs utfordrer til psykologien.

Er coaching en ny trend der coachen tar skyhøye honorarer for noe psykologen gjør langt bedre og billigere? Eller kan en god coach hjelpe klienten til resultater som langt overgår det psykologen kan drømme om? Hva er coaching – og hvordan kan man skille en seriøs coach fra en useriøs? Og hva driver egentlig psykologen med i sin terapi?

    I panelet:

  • Line E. B. Wulfsberg, utdannet psykolog fra NTNU. Det var denne damen som publiserte kronikken om coaching i Morgenbladet med den pirrende tittelen “Dyr kvasipsykologi” i november 2004.
  • Dennis Jørstad er nyinnsatt president i International Coach Federation (ICF) Nordic, og er snart sertifisert co-active coach gjennom The Coaches Training Institute, CTI. Dennis brenner for å utvikle coaching til en profesjon.
  • Aina Sundt Gullhaugen er psykolog og tar for tiden doktorgrad i Trondheim innen rettspsykologi. Hun jobber med særlig vanskelige og farlige pasienter og har sin teoretiske forankring som klinisk psykolog, innen psykodynamisk og selvpsykologisk tenkning.
  • Sidsel Christensen er sertifisert coach fra Erickson college, og deltok i debatten Line Wulfsberg startet i Morgenbladet. Hun er også co-active coach og har en cand. mag. grad fra UiO med mellomfag psykologi. Sidsel har lang erfaring fra ulike bransjer innen næringslivet og sitter som styremedlem i ICF Nordic Norge.
  • Debattleder og initiativtaker Envor M. Skårdalsmo står med ett bein i begge leirer; samtidig som hun sertifiserer seg til co-active coach, tar hun profesjonsstudiet i psykologi. Hun driver nettstedet www.finndegselv.no.
  • Med-debattleder Inger Reime er utdannet sosiolog og under sertifisering som co-active coach. Hun jobber i firmaet Bedriftsnavigator.li>

Debatten om coaching og psykologi/ psykoterapi er trolig bare i startgropa. Arrangøren håper at debatten kan bidra til å klargjøre motsetninger og mulige enigheter, og at den fører til økt kunnskap og nysgjerrighet både om psykologenes terapi og coachenes arbeid, fremgår det av en pressemelding.

Arrangør av debatten er Fagutvalget ved Psykologisk Institutt i samarbeid med Envor M. Skårdalsmo, og arrangementet finner sted på Fagkritisk dag ved UiO.

Tid: Onsdag 15. mars kl. 1300-1500
Sted: Universitetet i Oslo, Psykologisk Institutt, Forskningsveien 3 (Harald Schjeldrups hus). Auditorium 4 (nybygget).

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: