Forskeren Gro Ladegård risikerer en del pepper fremover, etter å ha blitt tolket dit hen at siden de fleste coacher er mellom 40 og 50 og er av hunkjønn, så dreier det seg om en form for midtlivskrise.

I en artikkel i Ukeavisen Ledelse omtales forskningsprosjektet hun holder på med. Det skal avdekke nytten av coaching. Så langt har hun funnet ut at coacher stort sett er kvinner, og at de blir coacher i stedet for å bli ledere.

Avisen skriver:

To tredeler av de som har tatt utdanningen, bruker den mye eller svært mye, viser undersøkelsen. Nesten seks prosent bruker ikke kompetansen overhodet. Og så mange som halvparten er i tiåret mellom 40 og 50-årsalderen.

– Hva skjer i den alderen? Kanskje føler folk at de står stille, og vil videreutvikle seg. Kanskje er det et uttrykk for midtlivskrisen.

Siteres Gro Ladegård.

Videre sier hun:

Det sitter mange coachingfrelste HR-folk rundt omkring som tenker «dette er kult» – uten først å tenke bevisst på akkurat når coaching kan være nyttig. Den kan ha vært til nytte for dem personlig – akkurat som psykologer kan være det – men de har vært ukritiske til hvorvidt det er nyttig for organisasjonen. Poenget er: er coaching bra for enkeltmennesket? Ja. Men er det bra for business? Dette skal jeg nå forske videre på, sier hun.

Ukeavisen Ledelse: Kvinner vil heller bli coacher enn ledere

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Meld deg på her. 

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
%d bloggere liker dette: