Tydelighet gjør oss lykkeligere. Ansatte roper etter større tydelighet fra sin leder. Tydelighet er etterspurt og ønsket.

Tydelighet er åpenbart viktig.

Hvorfor er likevel så mange av oss utydelige?

Som barn var vi gjerne veldig tydelige, og lenge fungerte det. Vi hadde tross alt velvillig innstilte foreldre. Men etterhvert som vi fikk andre å bryne oss på, måtte vi finne kompromisser. I barndommens og ungdommens nådeløse verden lærte vi at tydelighet ikke nødvendigvis er noe som tjener vår sak.

Vi mennesker danner oss lett adferdsmønstre. Mønstrene vi dannet i barndommen er ikke alltid formålstjenlige i voksen alder, men vi lever i dem likevel. Inntil vi bevisst gjør en handling for å bryte ut av dem.

Med alderen presser alvoret seg inn i våre liv. Hvis du ikke holder deg våken da, vil du snart ikke se forskjellen på det som er viktig og det som bare har forkledd seg som Veldig Alvorlige Ting.

Og da blir du utydelig.

Men vi kjenner alle noen som har greid å holde på tydeligheten.

Hva er hemmeligheten?

Min teori er at tydelighet ikke er en egenskap i seg selv. Det er noe som kommer som følge av andre egenskaper. Disse egenskapene er ofte forbundet med gode lederegenskaper, og inkluderer et avklart forhold til hva som er viktig, integritet, empati og ikke mer selvhøytydelighet enn anledningen krever.

Her er tre skritt mot større tydelighet:

  1. Vit hva du vil. Dersom du ikke er tydelig overfor deg selv, blir det vanskelig å være tydelig overfor andre.
  2. Kommuniser dine ønsker og sjekk ut om du får hva du ber om.
  3. Hvis du ikke får hva du ber om, prøv noe nytt.

Ikke ta mitt ord for det:

«Barn er bemerkelsesverdige i sin intelligens og iver, nysgjerrighet, intoleranse for juks, sin klarhet og utholdenhet i visjon.» ~ Aldous Huxley

«Det er ikke tilstrekkelig å uttrykke seg klart og meningsfullt ... språket må også ha et mål og en hensikt. Ellers vil språket forfalle til plapring, fra plapring til babling og fra babling til forvirring.» ~ Rene Daumal

«Selv om vårt intellekt ofte lengter etter klarhet og sikkerhet, virker ofte usikkerheten mer fascinerende.» ~ Karl Von Clausewitz

«Jeg er ikke lenger et party-menneske. Jeg liker tydelighet mye bedre» ~ Sheryl Crow

«Sannheten finnes utenfor faste mønstre.» ~ Bruce Lee

God tirsdag.

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. Og ja, Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This