Arrangementer

Hva skjer? Masse. Men det som er listet her tror jeg er bedre filtert ut fra dine interesser som leser av Tirsdag morgen.

torsdag 29. august 2019
Peopletech: Der HR møter IT

Peopletech: Der HR møter IT

Computerworld samler IT og HR i samme sal for å lære og oppdage hva teknologi kan gjøre for HR.

tirsdag 10. september 2019
Bærekraftig ledelse

Bærekraftig ledelse

«Hva om det ligger noe råttent og ulmer under selve ideen om lederutvikling?», spør Susann Gjerde, som har både forsket og trent ledere gjennom flere tiår. I september har hun invitert noen av verdens fremste ledelsesforskere til en heldags workshop hvor temaet er «bærekraftig ledelse».

Et stadig økende, uttalt behov for bedre og mer effektiv ledelse har åpnet for et enormt marked på lederutvikling. Bransjen har tjent en formue på å selge mer eller mindre nyttige løsninger på samfunnets mange problemer fra finanskrise og klimautfordringer, til uetisk oppførsel, som gjerne knyttes til mangelen på effektiv ledelse. Bare i USA alene omsettes det for rundt 45 milliarder dollar årlig. Dessverre er det vanskelig å si hvorvidt all denne lederutviklingen har lønt seg eller ei.

mandag 23. september 2019
Oslo Innovation Week

Oslo Innovation Week

Oslo Innovation Week er en ukelang feiring av innovasjon, nye virksomheter, nye idéer. «Vi tror handling snakker høyere enn ord», skriver OIW på nettsidene for årets store innovasjonsuke. De lover mer enn 50 arrangementer og 11.000 besøkende i løpet av fem hektiske dager i september.

tirsdag 24. september 2019
Designing Work Cultures

Designing Work Cultures

Imagine that you could, with the wave of a wand, design and create any culture you want in your workplace. If you could create a way of working together and relating, that met your wildest dreams, what would that look like, and feel like?

tirsdag 1. oktober 2019

HR Technology Conference

En av de store, internasjonale HR-tech-konferansene.

onsdag 9. oktober 2019
AI-konferansen 2019

AI-konferansen 2019

AI er på full fart inn i de fleste bransjer og selskaper i dag. Flere stillinger blir digitalisert og endret ved innføring av kunstig intelligens, maskinlæring, chatbots etc. Stadig flere tar i bruk digitale assistenter, både på jobb og privat. Denne teknologien er med på å effektivisere og endre måten vi lever på, men er det utelukkende positivt? Les mer her
tirsdag 22. oktober 2019
IT-rekruttering 2019

IT-rekruttering 2019

Hvordan tiltrekke og beholde IT-talent i 2019?, spør arrangørene av IT-rekruttering 2019.

torsdag 7. november 2019

AIM North Symposium 2019

AIM er en stor, gratis konferanse om kunstig intelligens. Mer her.

Mest lest akkurat nå

Finn ut hvordan 100-dagersprogrammet kan gi individuelt tilpasset lederstøtte til deg som er på vei inn i eller nylig har overtatt en ny lederjobb. Les mer her

De siste artiklene på Tirsdag morgen


Glass med ordet positivitet i kvinnehender
Kan det bli for mye positivitet? Ja, mener Lori Shook, som i denne gjestebloggen tipser om hvordan du som leder balanserer.

Positivitetens paradoks Den vanskelige balansen mellom kos og resultat

Digitalisering: IT eller HR?
Neste punkt på agendaen er digital transformasjon, sier toppsjefen. Alle snur seg og ser mot IT-direktøren. Så reiser HR-direktøren seg og tar ordet.

Digitalisering: IT eller HR?

HRs lavthengende digitale frukt
HRs nåværende fokus innen digitalisering er først og fremst rettet mot å digitalisere egne prosesser. Så hva kan teknologien gjøre for HR? Hvordan kan fremvoksende teknologiske muligheter ikke bare forbedre,

HRs lavthengende digitale frukt

Forvirret soldat med kule og våpen
Hvorfor gjøre det vanskeligere enn det er?

Problemløsning

Mangfold, råtne partnere, kunsten å være uenig
Råtne fisk i PR, mangfold og inkludering, og mer fra nyhetsbildet uke 31, 2019.

Mangfold, råtne partnere, kunsten å være uenig Lest siden sist, uke 31, 2019

Selskapet hvor ingen og alle er ledere
I det lille, men hurtig voksende Trondheim-selskapet Ducky finnes ingen ledere. Eller omvendt. Alle er ledere. Hvordan det fungerer? Jake Hill forteller.

Selskapet hvor ingen og alle er ledere

James Hewitt (foto: jameshewitt.net)
Jeg tror det er en «sweet spot» i livet, sier James Hewitt. Prestasjonsforskeren bruker kunnskap fra profesjonell lagsykling til å optimalisere egne og andres prestasjoner i arbeidslivet.

Jakten på karrierens søte punkt

10 alternativer til «bra jobbet»
«Bra jobbet!», sier du til medarbeideren din og klapper ham på skulderen. Så går du på kontoret, lukker døra, og krysser av i ledelses-huskelisten din: Feedback? Check!

10 alternativer til «bra jobbet»

Nydalen: Fra ørken til oase
Lukk øynene og se for deg at du vandrer gjennom et skittent og støyende industriområde. Knips i fingrene: 30 år er gått. Du åpner øynene og ser en klukkende, frisk

Nydalen: Fra ørken til oase

Strekk deg litt lengre i sommer
Rick Salmon (63) utfordrer deg til å gå ut av komfortsonen denne sommeren. «Ekte endring starter der komfortsonen slutter», skriver Tirsdag morgens gjesteskribent.

Strekk deg litt lengre i sommer

Geir Haugstveit spilte 25 landskamper før HR tok ham til Paris, London og OsloMet
Møt Geir Haugstveit. HR-direktør ved OsloMet og styremedlem i HR Norge.

Geir Haugstveit spilte 25 landskamper før HR tok ham til Paris, London og OsloMet

Den 16. ledelsesguruen
Spør du 15 ledelsesguruer hva som kjennetegner godt lederskap får du 15 ulike svar. Spør du nr. 16 gir han deg et destillat av hva de 15 første har sagt.

Den 16. ledelsesguruen

Sommer, sol og store beslutninger
Sommeren er et stort og tålmodig veikryss under en høy himmel. Sommeren inviterer til store, livsomveltende beslutninger. Skummelt, deilig og lett berusende.

Sommer, sol og store beslutninger

Mangfoldets isbryter
Diversity icebreaker, DISC og andre måter å båse din personlighet på har én stor fordel: den tar plassen i hodet ditt som ellers er fylt opp med fordommer og forutinntatte

Mangfoldets isbryter

Rollemodeller
Det er så lett å glemme at du er en rollemodell i alt du gjør. Digitaliseringsminister Nikolai Astrup minnet meg om det forleden dag, selv om han egentlig mente å

Rollemodeller

Harmoni-og-krise-galleriet
Hvis du noen gang har vært frustrert over strategier som støver ned i en skuff: skap en krise. Kriser har en vidunderlig effekt. Kriser skaper ledere og redder planeter.

Dén følelsen Hvordan kriser skaper muligheter

Tre faktorer for lykke
Det er tre faktorer i samfunnet som skaper lykke. Vår grunnlov tar vare på alle tre. Det er viktigere enn noensinne å verne om dem, minner Arne Jensen om i

Tre faktorer for lykke

Loveleen Brenna: «Vi inviterer til mangfold, men assimilerer til enfold»
Vi er politisk korrekte og forretningsmessig helt på jordet hva gjelder mangfold. — Det er i ulikhetene potensialet i mangfold ligger, sier Loveleen Brenna.

Loveleen Brenna: «Vi inviterer til mangfold, men assimilerer til enfold»

Folkeaksjonen som bommet på poenget
Mens klimakrisen ødelegger planeten raser folk mot bompenger? Hva gikk galt? Gjesteblogger Daniel Milford raljerer.

Folkeaksjonen som bommet på poenget

Til: Konfirmanten. Fra: Internett
Unge i dag lever i en unik tid. All menneskehetens klokskap (og dumskap) er øyeblikkelig tilgjengelig. Ved konfirmasjonsalder har unge allerede gitt mye av seg selv til nettet. Nå gir

Til: Konfirmanten. Fra: Internett

Fotomontasje av vindu og mennesker innenfor basert på bilder fra Pixabay (fri bruk)
Det kan være ubehagelig å få satt søkelyset på egne blindsoner, og det første du kjenner på er ikke takknemlighet. Men det er den du trenger.

Hva vi ser når vi ser inn i Joharis vindu

Montasje: privat foto + pressebilde fra T.D. Williamson
Ordet «pipeline» har en egen betydning i HR, spesielt for de som er opptatt av talentutvikling. For Bixi Kruse og kollegene hennes er «pipeline» først og fremst noe de hjelper

Bixi og de intelligente pluggene

Mari Heibø-Bagheri
Du skal lede et smidig prosjekt, men føler deg langt fra smidig. Snarere stiv som en stokk. Hva kreves av deg? Skal du kaste alt du har lært om prosjektledelse

Smidig prosjektledelse for stivbeinte prosjektledere

Kontortid
K for «kontortid» - et undervurdert lederverktøy.

Kontortid

Loading...

Pin It on Pinterest

Shares
Share This