Mental trening for jobbsøkere

På jobbjakt? Her er noen mentale øvelser du kan gjøre for å maksimere sjansen for at du finner drømmejobben.

Annonse

Online jobbsøkerkurs

Gå inn i høsten og vær klar til å søke jobb. Etter dette kurset vil du ha på plass mal for søknad, oppdatert CV, profesjonell LinkedIn profil som gjør deg søkbar for rekrutterere.

Forskjellen på om du får en jobb eller blir avvist ligger ikke like mye i hva du kan som hvem du er. Noen enkle øvelser kan gjøre det lettere for deg.


Sett deg i førersetet

Stopp opp og tenk etter hvordan du har havnet der du er i dag. Har du valgt det selv, eller er det tilfeldigheter eller foreldrene dine som har avgjort? Bestem deg for at fra nå skal du være bevisst på hvilken retning du vil gå.

Utforsk dine talenter

Ofte er man ikke bevisst på sine mest nyttige talenter. Du kan for eksempel være flink med mennesker og intuitivt vite hva andre tenker. Vær observant og raus overfor deg selv og tenk på hvordan dine uformelle og formelle ferdigheter kan løftes frem og brukes på en god måte.

Fjern dine indre hindre

Dersom ikke penger og arbeidspress fantes – hva ville du gjort da? Hva er grunnen til at du ikke gjør det? De fleste hindre vi setter opp er mentale. Avslør dine mentale hindre og jobb med dem.

Gjør endringer i hverdagen


Det tar tid å forandre ting. Det går lettere dersom du kan samle energi i hverdagen ved å tenke positivt. Skaff deg en “føl-deg-bra”-bok hvor du skriver ned alt du er takknemlig for; hver gang noen sier noe hyggelig til deg, positive sitater og bilder. Husk å si nei – book tid i den egen almanakk.

Skap et vinnende “Jeg AS”

Bli flinkere til å synliggjøre deg selv og din kompetanse. Se på deg selv som en liten bedrift der du er bevist på hva du kommuniserer til omverdenen. Bygg nettverk, book møter og vær deg selv.

Finn din drømmejobb

Mange tror at gresset er grønnere på den andre siden. Men oftest er det lettere å finne riktig jobb internt. Synliggjør det selv, kommuniser med mennesker i din omgivelse, og snakk om ønskene dine i medarbeidersamtaler. Andre mennesker er ikke tankelesere.

Hold fokus

Det kreves tålmodighet for å skape en god karrierevei. Ofte tar det lengre tid enn du ønsker – kanskje kan du ha nytte av å gå til en coach eller en terapeut for å synliggjøre problemene dine.

Paal Leveraas
Coach og skribent
Paal Leveraas startet Tirsdag morgen i 2010 og jobber sammen med en rekke dyktige partnere for å videreføre dette til tilt.work i 2020.
Paal Leveraas on EmailPaal Leveraas on FacebookPaal Leveraas on LinkedinPaal Leveraas on Twitter

0 Comments

Mer fra Karrieretips

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. Og ja, Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: