05.03.2020 | Lest siden sist

– Et system som manipulerer deg på måter vi ikke forstår

– Tradisjonelt har man fryktet overvåkning fra myndighetene. Men private selskaper sin makt er blitt langt mer ugjennomtrengelig enn PST noen gang ville kunne oppnå, sier Dag Mostuen Grytli, rådgiver i Datatilsynet til digi.no. Han snakker om overvåkningskapitalismen – et begrep som ble myntet av Harvard-professor Shoshana Zuboff. Hun gav ut boken «Overvåkningskapitalismens tidsalder» i januar 2019. 

Les mer:

Litt klokere hver tirsdag

Jeg er Paal. Paal Leveraas. Jeg ønsker å gå til sengs hver kveld litt klokere enn jeg våknet om morgenen. Hver dag. Og hver tirsdag sender jeg ut Tirsdag morgen med det viktigste jeg har lært til abonnentene. Du kan bli en av dem.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: