Forventninger: Slik avklarer du med dine medarbeidere

by jan 9, 2020Lederverktøy0 comments

En av de vanligste årsakene til konflikt og misnøye er at vi har ulike forventninger til hverandre. Her er en metode du kan bruke for å sikre at forventningene du har til folkene dine – og forventningene de har til deg – er avklarte.

1

Før du går i møte: Lag en liste over dine forventninger til medarbeideren du skal møte slik at det er helt tydelig for deg.

2

Introduksjon: Skap trygghet og gjensidig tillit, og understrek at du ønsker et godt samarbeid og at du ønsker at den andre skal lykkes.

3

Start med deg selv: Spør hva din medarbeider forventer av deg. Leder du vedkommende, la hen gjerne designe sin egen drømmeleder, komplett med ønskede egenskaper.

Avsjekk hvordan dette stemmer med hvordan vedkommende opplever deg som leder. Gode spørsmål er “Hvordan leder jeg deg best? og “Hva ville gjort meg til en bedre leder?”.

4

Spør hva den andre tror du forventer av ham eller henne. Altså: Ikke fortell hva du forventer, men spør hva den andre tror du forventer av vedkommende.

Denne lille vrien, inspirert av Svein Harald Røine, vil ofte kunne gi veldig mye av det du har på lista over forventninger du skrev før møtet. Og når den andre sier det med sine ord, og får bekreftelse fra deg, skaper det et helt annet eierskap enn om du skulle legge fram lista di med krav.

5

Presenter dine forventninger: Når den andre har snakket ferdig, bekrefter du hva som stemmer, oppklarer eventuelle misforståelser, og tilføyer det du har på listen din som ikke allerede er sagt.

6

Lag en forventningskontrakt. Gjør det enkelt og tydelig, med 2-3 overskrifter:
Forventninger til leder
Forventninger til medarbeider
Hvordan kommuniserer vi dersom forventninger ikke etterleves?

Paal Leveraas
Coach og skribent
Paal Leveraas startet Tirsdag morgen i 2010. Han er kommunikasjonsrådgiver og coach og brukes som en ekstern, nøytral sparringpartner av mange ledere. Paal jobber også med teamcoaching. Les mer
Paal Leveraas on EmailPaal Leveraas on FacebookPaal Leveraas on LinkedinPaal Leveraas on Twitter
10 alternativer til «bra jobbet»
10 alternativer til «bra jobbet»

«Bra jobbet!», sier du til medarbeideren din og klapper ham på skulderen. Så går du på kontoret, lukker døra, og krysser av i ledelses-huskelisten din: Feedback? Check! Medarbeideren du nettopp ga «feedback» ville nok ikke vært helt enig med deg i den avkrysningen....

De siste artiklene

Populært nå

Kan du plukke underprisede aksjer nå som det er krise?
3 råd til deg som plutselig er blitt kriseleder
Hvordan gjøre en umulig forretnings­modell mulig i en krisetid?
Om prestasjonsangst, låsninger og gode hjelpere
Livet som permittert
Slik får du fart på innleggene du poster på LinkedIn
Tekstdoktorens 6 smittsomme skrivetips
Sammenhengen mellom tillit og spredning av korona
Asperger - autisme for den superintelligente
Hva Dilbert lærte meg om å skape kreative rammer

Godt sagt

«You give but little when you give of your possessions. It is when you give of yourself that you truly give.» ~ Kahlil Gibran

Litt klokere hver tirsdag

Jeg er Paal. Paal Leveraas. Jeg ønsker å gå til sengs hver kveld litt klokere enn jeg våknet om morgenen. Hver dag. Og hver tirsdag sender jeg ut Tirsdag morgen med det viktigste jeg har lært til abonnentene. Du kan bli en av dem.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: