Kunstig intelligens vil bidra med 120.000 milliarder til verdensøkomien i 2030

Du tenker kanskje fremdeles på kunstig intelligens som noe som kommer en gang i fremtiden? Sorry, den ligger allerede i lommen din. Siri og vennene hennes gir verdensøkonomien et formidabelt økonomisk løft.

Har du en iPhone som kjenner igjen ansikter? Det er kunstig intelligens. Lar du Google Maps guide deg? Det er kunstig intelligens. Har du en Google Home, Alexa eller andre høyttalere som du konverserer med i blant? Det er kunstig intelligens.

Kunstig intelligens bidro ifølge et estimat med 15 billioner dollar, tilsvarende ca 120 billioner kroner (120.000 milliarder) til verdensøkonomien i fjor. Ti år fra nå snuser vi på opp mot en åttedobling av det tallet.

Nesten alle, om ikke alle, sektorer i næringslivet og samfunnet, vil bli påvirket av kunstig intelligens. Og det kommer ikke til å komme som et sjokk. Allerede i dag begynner den allestedsnærværende intelligensen å føles som en naturlig del av hverdagen.

AI blir den nye elektrisiteten. Du tenker ikke på den når den er der, men når den ikke er der blir det kaldt og mørkt.

Hva vi kan forvente av denne teknologien speiles av mengden patentsøknader. World Intellectual Property Organization (WIPO) holder rede på søknadene, og kan i følge Forbes fortelle at veksten i patentsøknader knyttet mot dette feltet i perioden 2013 til 2019 var formidabel, fra 19.000 til nesten 56.000 søknader.

De fleste av de 500 største patentsøkerne på listen er fra Kina, USA og Sør-Korea. Bare 4 er fra Europa. På toppen troner IBM med 8.290 søknader, fulgt av Microsoft med 5.930 patentsøknader. Deretter kommer Toshiba, Samsung, NEC, Fujitsu, Hitachi, Panasonic, Canon og først på plass nr 10 kommer Googles morselskap Alphabet.

Kilde: Forbes, 25.02.19 — AI Will Add $15 trillion to the world economy by 2030


Litt klokere hver tirsdag

Jeg er Paal. Paal Leveraas. Jeg ønsker å gå til sengs hver kveld litt klokere enn jeg våknet om morgenen. Hver dag. Og hver tirsdag sender jeg ut Tirsdag morgen med det viktigste jeg har lært til abonnentene. Du kan bli en av dem.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: