Det morsomste du gjør
I jakten på den perfekte arbeidsdagen er det lett å snevre inn perspektivet og fokusere kun på å få mer av indrefileten. Men tilbehøret er viktig også.

by | 12.02.2019

Lesetid: 2 min

Hva er det morsomste du gjør?, spurte en tidligere kollega. Vi passerte hverandre tilfeldig på fortauet, og slo av en prat.

Samtalen gikk som slike samtaler pleier, jeg spurte hvordan det går i hennes jobb, hun spurte meg hva jeg driver med nå.

Jeg svarte som sant er at jeg skriver, coacher, jobber med team, holder foredrag og driver og pusler litt som mentor for gründere.

Blant annet.

Det var da hun spurte meg hva som er morsomst av de tingene jeg gjør.

Det kunne jeg ikke svare på.

— Du er faktisk den andre som spør meg om det på kort tid, svarte jeg.

— Jeg har ikke noe godt svar. Det morsomste jeg gjør er ikke én enkelt ting, det er kombinasjonen av tingene jeg gjør.

Lidenskap?

https://tirsdagmorgen.no/tirsdag-morgen/ukebrev/til-meg-selv/

Vi er mange som er blitt innprentet at vi i jakten på det gode arbeidsliv skal følge vår lidenskap.

Jeg er ikke lenger sikker på at det er den eneste veiviseren vi trenger.

For er det potetene eller indrefileten eller grønnsakene som best?

Ingen av dem. Og alle. Det er helheten som skaper opplevelsen. Selv om kjøttet isolert sett smaker bedre enn potetene, ville jeg ikke hatt en rett bestående av bare indrefilet.

Livet — og heller ikke jobben (i den grad det er noen forskjell) — består ikke av én ingrediens. Livet er en matrett. Noen liker lapskaus, andre kun gourmet, men for alle er retten mer enn den enkelte ingrediens.

Dager fulle av indrefileter

https://tirsdagmorgen.no/tirsdag-morgen/ukebrev/teamkontraktens-hemmeligheter/

I jakten på den perfekte arbeidsdagen er det lett å snevre inn perspektivet og fokusere kun på å få mer av indrefileten.

Kanskje du lykkes med det.

Morgen etter morgen våkner du opp til dager fulle av lekre indrefileter.

Men langt der inne kjenner du på en vag, uggen følelse:


Hvor ble det av potetene?

God tirsdag.

Bilde av poteter
Hvor ble det av potetene?

Alle foto: Pixabay CC BY 0

PS. Visste du forresten at poteten er en god læremester i så mangt. Den vet for eksempel betydelig mye mer om livet enn du og jeg.

https://tirsdagmorgen.no/tema/coaching/finnes-det-et-liv-etter-middag/


Paal Leveraas
Coach og skribent
Paal Leveraas startet Tirsdag morgen i 2010. Han er kommunikasjonsrådgiver og coach og brukes som en ekstern, nøytral sparringpartner av mange ledere. Paal jobber også med teamcoaching. Les mer
Paal Leveraas on EmailPaal Leveraas on FacebookPaal Leveraas on LinkedinPaal Leveraas on Twitter


Dagbok fra en delt uke

Dagbok fra en delt uke

Om det var gud eller Xi Jinping som lukket døren skal jeg ikke mene noe om. Hvilken effekt det har hatt står klarere for meg. Det handler om å dele. Her er dagbok fra en delt uke.

Koronakrisens faser: Hvor er du nå?

Koronakrisens faser: Hvor er du nå?

Individuelle kriser går gjerne gjennom fem faser. Koronakrisen rammer alle. Går det samme mønsteret igjen for hele menneskeheten?

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. Og ja, Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Prat! Prat! Prat!

Jeg (Paal, t.v.) er egentlig ikke veldig pratsom av meg. Det bare ser sånn ut når jeg prater med Jan Wiese her foran tigeren. Men én ting vil jeg si. Det skal jeg si på tirsdag. Vil du lytte?

Så bra! Vi prates på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: