Hege Schøyen Dillner, Veidekke

Isaac Newton sa at mennesker bygger for mange murer og for få broer. Som konserndirektør for HR i Veidekke er det utsagnet noe Hege Schøyen Dillner kan applaudere på flere plan. Hun liker å bygge broer, ikke bare over fjorder og jorder, men også mellom mennesker, generasjoner og organisasjoner.

Hege Schøyen Dillner er et medlem HR Norge ofte og gjerne bruker, både i nettverksgrupper og som foredragsholder. Nå stiller hun også opp som læringsarena for HR Norge selv i jakten på hva som opptar medlemmene og hvordan de samme medlemmene opplever organisasjonen i dag.

— Hvor lenge har du vært medlem av HR Norge?

— Jeg har vært medlem gjennom flere ulike arbeidsgivere. Første gang mener jeg var da jeg var i Capgemini.

— Hvis noen spør deg hva HR Norge er, hva svarer du?

— En brobygger, en læringsarena og nettverk for kompetansebygging. Jeg syns HR Norge fremstår som en svært profesjonell organisasjon.

— Hva setter du spesielt pris på av tilbudene fra HR Norge?

— I rollen min som konserndirektør i Veidekke har jeg veldig god nytte av å være med i executive-nettverket som fasiliteres av Hallstein Mørk. Det gir mulighet til å diskutere med likesinnede på tvers av organisatoriske skillelinjer. Det setter jeg stor pris på. Det er også en form for brobygging.

— Hva kan HR Norge gjøre mer eller mindre av?

—Jeg syns HR Norge gjør en god jobb, og kommer ikke på noe spesielt jeg savner eller syns det er for mye av. Dere er dyktige på å skape gode arenaer. For tiden er jeg opptatt av hvordan mangfold er et viktig premiss for innovasjon og resultater. Vi må også klokt kombinere menneskelig intelligens med kunstig intelligens. Jeg tror ikke menneskelig samspill blir mindre betydningsfullt for å lykkes når vi skal bygge fremtidens bærekraftige samfunn.

— I delingens ånd, hva kan HR andre steder lære av Veidekke?

— Da vil jeg dele fordelene ved medarbeiderskap. Veidekke er kjent for sitt aksjeprogram. Halvparten av våre ansatte eier aksjer i selskapet. Det er bygd inn i vår kultur over lang tid, og gir en indre stolthet. Vi revurderer programmet i disse dager med fokus på om vi oppnår den effekten vi ønsker, om vi faktisk får inn nye medarbeidere på eiersiden, og hvilken betydning eierskapet har for resultatene.

I en bransje hvor innleid arbeidskraft er ekstremt vanlig, skiller Veidekke seg også ut ved å satse på faste ansatte over tid.

— Vi har en regionsdirektør som startet som tømmerlærling for mange tiår siden. Det er mange her som har over 30 års fartstid i selskapet, sier hun.

— For oss er lærlingeordningen kjempeviktig. Vi er landets største fastlandsnæring. Vi skal bygge framtidens Norge og da trenger vi unge, dyktige, selvledende fagarbeidere. Derfor har vi rundt 300 lærlinger i Veidekke. Vi har tro på å bygge kompetanse over tid, og da er en god lærlingeordning essensielt. Dette vil jeg på det sterkeste oppfordre andre til å gjøre etter oss – det er viktig på flere plan, ikke bare for virksomheten selv, men også for samfunnet.

— Hvordan gjør man det? Har du noen tips?

— Det viktigste er at ordningen er relevant for bedriften. Lærlingens kompetanse skal være viktig for verdiskapningen i virksomhet. Det er viktig å ha fokus på at de faktisk skal inn i virkelige jobber, sier Dillner, og avslutter:

—Vi deler gjerne våre erfaringer både med hvordan man bygger opp et aksjeprogram og hvordan man håndterer lærlingeordninger med andre. Det er bare å ta kontakt.


Artikkelen er skrevet for HR Norge, og originalt publisert på deres nettsider i mars 2018. 


Denne artikkelen er skrevet for en partner på innholdsproduksjon, og er vanligvis originalt publisert i kundens egne kanaler. Gjengitt her etter avtale. Her er noen flere slike artikler.

Siri konverterte 14 bankfolk til data scientists

Siri konverterte 14 bankfolk til data scientists

DNB gjorde et eksperiment: De ville se om det var mulig å konvertere «vanlig dødelige» bankfolk til data scientists. Det ... les mer
Anettes egenterapi etter nedbemanning: Gull i VM

Anettes egenterapi etter nedbemanning: Gull i VM

Anette la frem forslaget om nedbemanning til ledelsen i Fædrelandsvennen. Hvis de tok det til følge ville hennes egen elskede ... les mer
Grensesprengende automatisering (bokstavlig talt)

Grensesprengende automatisering (bokstavlig talt) Tolldirektoratets prosjekt «Ekspressfortolling» i Odins fokus

Et bokstavelig talt grensesprengende prosjekt vil forenkle og automatisere grensepasseringen inn til Norge. Historien om hvordan det ble utviklet og ... les mer
Foto: Captain Budd Christman, NOAA Corps

Hva testere kan lære av sjimpanser og spekkhoggere

Har du en rolle i det å teste eller kvalitetssikre programvare? Med fare for å fornærme noen, og med en ... les mer
Anette Mellbye: — Digital transformasjon er ikke IT, det er HR

Anette Mellbye: — Digital transformasjon er ikke IT, det er HR

Digital transformasjon, det er vel IT, det? Feil. I endringene som følger av digitaliseringen har HR-direktøren en mer sentral rolle ... les mer
Den 16. ledelsesguruen

Den 16. ledelsesguruen

Spør du 15 ledelsesguruer hva som kjennetegner godt lederskap får du 15 ulike svar. Spør du nr. 16 gir han ... les mer
Glomfjord - inspeksjon av rørmontasje. Også eksempel på farlig anleggsarbeid før HMS ble satt i fokus *** Local Caption *** bl a brukt som illustrasjon i boken om Statkrafts historie

Statkrafts nye, miljøvennlige ressurs

Sløsing er et fy-ord i Statkraft. Mangelfull utnyttelse av ressurser er ikke bare et økonomisk spørsmål, det er også et ... les mer
Fem fokusområder for bedre offentlig ledelse

Fem fokusområder for bedre offentlig ledelse

Fem fokusområder for bedre offentlig ledelse– Norske virksomheter er mer opptatt av å utvikle ledere på papiret enn i praksis, ... les mer
Milads valg

Milads valg Død eller fantastisk?

Jeg har ingen foiler. Ingen papirer. Men jeg gjør det en leder må gjøre i dag: jeg snakker fra hjertet ... les mer
Loading...

 

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. Og ja, Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This