Hege Schøyen Dillner, Veidekke

Isaac Newton sa at mennesker bygger for mange murer og for få broer. Som konserndirektør for HR i Veidekke er det utsagnet noe Hege Schøyen Dillner kan applaudere på flere plan. Hun liker å bygge broer, ikke bare over fjorder og jorder, men også mellom mennesker, generasjoner og organisasjoner.

Hege Schøyen Dillner er et medlem HR Norge ofte og gjerne bruker, både i nettverksgrupper og som foredragsholder. Nå stiller hun også opp som læringsarena for HR Norge selv i jakten på hva som opptar medlemmene og hvordan de samme medlemmene opplever organisasjonen i dag.

— Hvor lenge har du vært medlem av HR Norge?

— Jeg har vært medlem gjennom flere ulike arbeidsgivere. Første gang mener jeg var da jeg var i Capgemini.

— Hvis noen spør deg hva HR Norge er, hva svarer du?

— En brobygger, en læringsarena og nettverk for kompetansebygging. Jeg syns HR Norge fremstår som en svært profesjonell organisasjon.

— Hva setter du spesielt pris på av tilbudene fra HR Norge?

— I rollen min som konserndirektør i Veidekke har jeg veldig god nytte av å være med i executive-nettverket som fasiliteres av Hallstein Mørk. Det gir mulighet til å diskutere med likesinnede på tvers av organisatoriske skillelinjer. Det setter jeg stor pris på. Det er også en form for brobygging.

— Hva kan HR Norge gjøre mer eller mindre av?

—Jeg syns HR Norge gjør en god jobb, og kommer ikke på noe spesielt jeg savner eller syns det er for mye av. Dere er dyktige på å skape gode arenaer. For tiden er jeg opptatt av hvordan mangfold er et viktig premiss for innovasjon og resultater. Vi må også klokt kombinere menneskelig intelligens med kunstig intelligens. Jeg tror ikke menneskelig samspill blir mindre betydningsfullt for å lykkes når vi skal bygge fremtidens bærekraftige samfunn.

— I delingens ånd, hva kan HR andre steder lære av Veidekke?

— Da vil jeg dele fordelene ved medarbeiderskap. Veidekke er kjent for sitt aksjeprogram. Halvparten av våre ansatte eier aksjer i selskapet. Det er bygd inn i vår kultur over lang tid, og gir en indre stolthet. Vi revurderer programmet i disse dager med fokus på om vi oppnår den effekten vi ønsker, om vi faktisk får inn nye medarbeidere på eiersiden, og hvilken betydning eierskapet har for resultatene.

I en bransje hvor innleid arbeidskraft er ekstremt vanlig, skiller Veidekke seg også ut ved å satse på faste ansatte over tid.

— Vi har en regionsdirektør som startet som tømmerlærling for mange tiår siden. Det er mange her som har over 30 års fartstid i selskapet, sier hun.

— For oss er lærlingeordningen kjempeviktig. Vi er landets største fastlandsnæring. Vi skal bygge framtidens Norge og da trenger vi unge, dyktige, selvledende fagarbeidere. Derfor har vi rundt 300 lærlinger i Veidekke. Vi har tro på å bygge kompetanse over tid, og da er en god lærlingeordning essensielt. Dette vil jeg på det sterkeste oppfordre andre til å gjøre etter oss – det er viktig på flere plan, ikke bare for virksomheten selv, men også for samfunnet.

— Hvordan gjør man det? Har du noen tips?

— Det viktigste er at ordningen er relevant for bedriften. Lærlingens kompetanse skal være viktig for verdiskapningen i virksomhet. Det er viktig å ha fokus på at de faktisk skal inn i virkelige jobber, sier Dillner, og avslutter:

—Vi deler gjerne våre erfaringer både med hvordan man bygger opp et aksjeprogram og hvordan man håndterer lærlingeordninger med andre. Det er bare å ta kontakt.


Artikkelen er skrevet for HR Norge, og originalt publisert på deres nettsider i mars 2018. 


Denne artikkelen er skrevet for en partner på innholdsproduksjon, og er vanligvis originalt publisert i kundens egne kanaler. Gjengitt her etter avtale. Her er noen flere slike artikler.

Forskere: Lederutvikling virker. Ikke

Forskere: Lederutvikling virker. Ikke

Glem Big Five, 360-målinger og IQ-tester. Mål heller den potensielle nye lederens hjerterytmevariasjon og skann hjernen. Det forteller deg mye ... les mer
Portrett Berit Sund

Annerledelseslandet: Fritid, likhet og broderskap

Norge er ikke bare annerledeslandet. Det er også annerledelselandet. Den norske lederstilen er unik ... les mer
De globale borgerne i blant oss

De globale borgerne i blant oss

«Jeg er ikke riktig svensk, og har heller ingen annen nasjonal tilhørighet», sier Yaras HR-direktør Håkan Hallén i dette intervjuet ... les mer
Lisa Vivoll Straume

Doktor i positivitet: — Velvære er ikke nok. Du trenger litt strevsom lykke også

— Positiv psykologi handler ikke om å tenke positivt. Negative tanker og følelser er avgjørende for et velfungerende liv, men ... les mer
Arbeidsrettsadvokater: — Varsling kan bedre omdømmet og tilliten til ledelsen

Arbeidsrettsadvokater: — Varsling kan bedre omdømmet og tilliten til ledelsen

Medieomtalen om varslingssaker i det siste avdekker en håndtering fra organisasjonenes side som i følge eksperter på arbeidsrett «står til ... les mer
Kraftverket i Hafslund

Kraftverket i Hafslund

«Da jeg gikk på universitetet visste jeg ikke hva HR var. Det eneste jeg visste var jeg ville jobbe med ... les mer
Geir Haugstveit spilte 25 landskamper før HR tok ham til Paris, London og OsloMet

Geir Haugstveit spilte 25 landskamper før HR tok ham til Paris, London og OsloMet

Møt Geir Haugstveit. HR-direktør ved OsloMet og styremedlem i HR Norge ... les mer
Foto: Geoffrey Fairchild (CC BY 2.0)

Hvordan håndtere varslingssaker?

Medieomtalen om varslingssaker i det siste avdekker en håndtering fra organisasjonenes side som i følge eksperter på arbeidsrett «står til ... les mer
«Noen ganger kan det være urettferdig å ikke forskjellsbehandle»

«Noen ganger kan det være urettferdig å ikke forskjellsbehandle»

— Det er ikke nødvendigvis slik at du skal ha dårlig samvittighet dersom du forskjellsbehandler, det kan godt være at ... les mer
Loading...

 

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. Og ja, Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This