Hege Schøyen Dillner, Veidekke

Isaac Newton sa at mennesker bygger for mange murer og for få broer. Som konserndirektør for HR i Veidekke er det utsagnet noe Hege Schøyen Dillner kan applaudere på flere plan. Hun liker å bygge broer, ikke bare over fjorder og jorder, men også mellom mennesker, generasjoner og organisasjoner.

Hege Schøyen Dillner er et medlem HR Norge ofte og gjerne bruker, både i nettverksgrupper og som foredragsholder. Nå stiller hun også opp som læringsarena for HR Norge selv i jakten på hva som opptar medlemmene og hvordan de samme medlemmene opplever organisasjonen i dag.

— Hvor lenge har du vært medlem av HR Norge?

— Jeg har vært medlem gjennom flere ulike arbeidsgivere. Første gang mener jeg var da jeg var i Capgemini.

— Hvis noen spør deg hva HR Norge er, hva svarer du?

— En brobygger, en læringsarena og nettverk for kompetansebygging. Jeg syns HR Norge fremstår som en svært profesjonell organisasjon.

— Hva setter du spesielt pris på av tilbudene fra HR Norge?

— I rollen min som konserndirektør i Veidekke har jeg veldig god nytte av å være med i executive-nettverket som fasiliteres av Hallstein Mørk. Det gir mulighet til å diskutere med likesinnede på tvers av organisatoriske skillelinjer. Det setter jeg stor pris på. Det er også en form for brobygging.

— Hva kan HR Norge gjøre mer eller mindre av?

—Jeg syns HR Norge gjør en god jobb, og kommer ikke på noe spesielt jeg savner eller syns det er for mye av. Dere er dyktige på å skape gode arenaer. For tiden er jeg opptatt av hvordan mangfold er et viktig premiss for innovasjon og resultater. Vi må også klokt kombinere menneskelig intelligens med kunstig intelligens. Jeg tror ikke menneskelig samspill blir mindre betydningsfullt for å lykkes når vi skal bygge fremtidens bærekraftige samfunn.

— I delingens ånd, hva kan HR andre steder lære av Veidekke?

— Da vil jeg dele fordelene ved medarbeiderskap. Veidekke er kjent for sitt aksjeprogram. Halvparten av våre ansatte eier aksjer i selskapet. Det er bygd inn i vår kultur over lang tid, og gir en indre stolthet. Vi revurderer programmet i disse dager med fokus på om vi oppnår den effekten vi ønsker, om vi faktisk får inn nye medarbeidere på eiersiden, og hvilken betydning eierskapet har for resultatene.

I en bransje hvor innleid arbeidskraft er ekstremt vanlig, skiller Veidekke seg også ut ved å satse på faste ansatte over tid.

— Vi har en regionsdirektør som startet som tømmerlærling for mange tiår siden. Det er mange her som har over 30 års fartstid i selskapet, sier hun.

— For oss er lærlingeordningen kjempeviktig. Vi er landets største fastlandsnæring. Vi skal bygge framtidens Norge og da trenger vi unge, dyktige, selvledende fagarbeidere. Derfor har vi rundt 300 lærlinger i Veidekke. Vi har tro på å bygge kompetanse over tid, og da er en god lærlingeordning essensielt. Dette vil jeg på det sterkeste oppfordre andre til å gjøre etter oss – det er viktig på flere plan, ikke bare for virksomheten selv, men også for samfunnet.

— Hvordan gjør man det? Har du noen tips?

— Det viktigste er at ordningen er relevant for bedriften. Lærlingens kompetanse skal være viktig for verdiskapningen i virksomhet. Det er viktig å ha fokus på at de faktisk skal inn i virkelige jobber, sier Dillner, og avslutter:

—Vi deler gjerne våre erfaringer både med hvordan man bygger opp et aksjeprogram og hvordan man håndterer lærlingeordninger med andre. Det er bare å ta kontakt.


Artikkelen er skrevet for HR Norge, og originalt publisert på deres nettsider i mars 2018. 


Denne artikkelen er skrevet for en partner på innholdsproduksjon, og er vanligvis originalt publisert i kundens egne kanaler. Gjengitt her etter avtale. Her er noen flere slike artikler.

Svantes ti bud for å få medarbeiderne til å plystre hele veien til jobben

Svantes ti bud for å få medarbeiderne til å plystre hele veien til jobben

Hvordan få medarbeiderne til å plystre hele veien til jobben? Svante Randlert mener å ha funnet svaret ... les mer
Barn som titter over kanten sort bakgrunn

Ledere grugleder seg til digitalisering

Ledere gleder seg til alt digitaliseringen vil bringe med seg. For det meste ... les mer
Harde fakta om myk konferanse

Harde fakta om myk konferanse Software: Norges største kompetansedugnad i IT?

I februar arrangeres Software 2019. Det er sannsynligvis Norges mest tradisjonsrike IT-konferanse. Det er mer enn 30 år siden den ... les mer
Einar Øverenget: «Du vinner ingen nobelpris ved å følge reglene»

Einar Øverenget: «Du vinner ingen nobelpris ved å følge reglene» En filosofisk samtale om lederansvar i en digital tid, fra Platon til kunstig intelligens

Et møte over et kafébord. En filosof. Digitalisering. Zombifisering. Ting som skjer og ting som har skjedd. Kort sagt: en ... les mer
Brannvarslerens brennende plattform

Brannvarslerens brennende plattform

Da Edgar Skjervold overtok lederstolen i brannalarmprodusenten Autronica Fire and Security skjønte han at det han trengte, paradoksalt nok, var ... les mer
Simens syv digitale lederkort

Simens syv digitale lederkort

Hva trenger ledere å oppdatere seg på for å kunne snakke fornuftig om digitalisering? Simen Sommerfeldt har et forslag ... les mer
4 av 5

4 av 5

HR Norge har publisert en liste over de fem mest leste sakene de har publisert i 2018. Det er hyggelig ... les mer
Sigrun valgte jobb i blinde. Nå gir hun bort 15.000 kroner pr sekund

Sigrun valgte jobb i blinde. Nå gir hun bort 15.000 kroner pr sekund

Sigrun var forbanna. Skikkelig forbanna, sånn som bare Sigrun Vågeng kan være det. Det var sjefen som hadde utløst det ... les mer
Bærekraft, IS og (veldig) Sterk strøm

Bærekraft, IS og (veldig) Sterk strøm En HR-direktørs eventyrlige liv

Som student tok han ekstrajobb i Telenor. Snart var han globalt ansvarlig for samfunnsansvar. Senere drev han vannkraft i Tyrkia ... les mer
Loading...

 

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. Og ja, Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This