15.03.2017 | Lest siden sist

Millennials-bløffen

I 1999 hadde vi The Millennial Bug. Tusenvis av katastrofevarslere spådde verdens undergang den 31. desember, i det datasystemene nullstilte seg fra år 99 til år 00.


Det gikk ganske bra. I ettertid viste tusenårsbomben seg å være en fislete kinaputt.

Nå er det tusenårsgenerasjonen som skal snu opp ned på verden slik vi kjenner den.

Heldigvis er katastrofevarslerne i fåtall og omtrent like troverdige som News of The World, og heldigvis er det edruelige røster som tar til motmæle (inkludert meg selv).

I sin spalte i E24 skriver Hans Petter Stub om millennials-bløffen:

«”En lang rekke konsulenter, guruer, HR-ansvarlige og skribenter vil ha deg til å tro at denne generasjonen er svært ulik tidligere generasjoner. De har solgt inn at det er viktig å tilpasse rekrutteringen, ledelsespraksis, belønningssystemer og teknologi for å evne å tiltrekke seg og holde på denne generasjonen. Gjør man ikke det, er man ute av gamet. Ferdig. Finito. Skifteretten neste …. Alt dette maset om at ungdommen er radikalt forskjellige er bare en bløff fremsatt av personer som har noe å tjene på at du tror på dem.»Hans Petter Stub, E24

 

Litt klokere hver tirsdag

Jeg er Paal. Paal Leveraas. Jeg ønsker å gå til sengs hver kveld litt klokere enn jeg våknet om morgenen. Hver dag. Og hver tirsdag sender jeg ut Tirsdag morgen med det viktigste jeg har lært til abonnentene. Du kan bli en av dem.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: