Det er lenge siden det har vært så lite tillit på planeten vår. Tilliten til myndigheter, media, frivillige organisasjoner, toppledere i næringslivet og næringslivet generelt faller, ifølge kommunikasjonsbyrået Edelmans årlige tillitsmåling.

“Du trenger ikke en undersøkelse med 33.000 respondenter i 28 land for å forstå at det er en stemning av “antietablissement” som sveiper over kloden”, skriver Jason Karaian i Quartz.

Spesielt hardt rammet av manglende tillit er myndigheter. Men også toppledere i næringslivet har mistet tilliten. Det kan være et viktig signal å ta med seg når verdenseliten møtes i Davos til sitt World Economic Forum denne måneden.

The credibility of corporate CEOs, the most common Davos delegate, fell off a cliff, with only 37% of people saying they trust them, a 12-point drop from the previous year. CEO credibility fell in every country surveyed—an impressive feat. Still, they remain more trusted than government leaders (29%), so that’s something.

via Edelman Trust Barometer: There has been a “global implosion” of trust in business, government, and the media — Quartz

Litt klokere hver tirsdag

Jeg er Paal. Paal Leveraas. Jeg ønsker å gå til sengs hver kveld litt klokere enn jeg våknet om morgenen. Hver dag. Og hver tirsdag sender jeg ut Tirsdag morgen med det viktigste jeg har lært til abonnentene. Du kan bli en av dem.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: