Minst fire britiske virksomheter har utstyrt sine ansatte med brikker som sjekker hvor mye søvn de får, hvordan de samspiller med kolleger og til og med hva slags kroppsspråk, toneleie og følelsesregister de viser frem.

Companies are fitting thousands of their staff with body-worn tracker devices that check how much sleep they have, how well they work with colleagues and even monitor their body language, tone of voice or emotions – often for 24 hours a day.

via Bosses track you night and day with wearable gadgets | | The Times & The Sunday Times

Enhetene bæres rundt halsen som et kredittkortstørrelse adgangskort, og er utstyrt med en mikrofon som lytter til samtaler døgnet rundt. I tillegg er det implementert en sporingsenhet som sjekker hvordan du beveger deg rundt, en blåtann-sensor som sjekker din nærhet til andre, og et akselerometer som sjekker hvor fysisk aktiv du er. Overvåkningen suppleres av logging og lytting til telefonsamtaler og epost.

Det neste blir, i følge artikkelen, biometriske CV-er, hvor jobbsøkere må demonstrere at de er biometrisk kvalifisert til en jobb.

“Det grunnleggende premisset vi jobber ut fra er en ‘augmented’ person”, sier en kilde til avisen. “Det vil bli den optimale produksjonsenheten i arbeidsstyrken.”

Organisasjoner som er opptatt av personvern og privatlivets fred er ikke overraskende meget skeptiske til dette.

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. Og ja, Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This

Delt glede = dobbel glede. Hvis dette ga deg noe, gi det videre!

%d bloggere liker dette: