Hvilken jobb jeg har om en uke vet jeg ikke. Kanskje HR blir byttet ut med noe helt annet. Det var ordlyden i en epost fra HR-direktør i Gassco, Ingolf Voll. Nå har dommen falt. Hvordan det gikk? Ukens HR-profil forteller.

På Karmøy utenfor Haugesund kontrollerer det statlige selskapet Gassco all gass fra norsk sokkel: gassen blir transportert i rørledninger fra feltene til store prosessanlegg på land, deretter blir gassen transportert videre til Europa i rørledninger eller på skip. I 2015 satte selskapet eksportrekord. De sendte mer enn 100 milliarder kubikkmeter gass av sted til frosne europeere.

— Du kan godt si at vi er et naturlig monopol, forteller Ingolf Kornelius Voll. — Som Statnett, bortsett fra at vi driver et gassnett, ikke et strømnett.

Men selv naturlige monopoler merker at det er blitt strammere tider i olje og gass. 1. oktober i fjor fikk selskapet en ny administrerende direktør, Frode Leversund. Et av den nye Gassco-sjefens første tiltak var å løfte foten fra gassen og trykke på bremsen.

— Den nye sjefen satte i gang et prosjekt som skal være ferdig til påske, og innebærer endringer i ledelsen, omstrukturering og nedbemanning, forteller Ingolf på telefonen i en pause i en ledersamling.

Han forteller at omstruktureringen innebærer reduksjon i den tidligere ni personer store ledergruppen.

— Nå er tre av de «gamle» igjen, samtidig som det har kommet inn noen nye, forteller HR-direktøren. — Til tross for at det kan være vondt med endring, har det vært en god prosess, ryddig og kontrollert, med god involvering fra alle parter.

— Og du beholdt jobben?

— Ja, jeg har jobb ennå. I tillegg har jeg nå fått ansvar for informasjon og kommunikasjon.

«Ja, jeg har jobb ennå. I tillegg har jeg nå fått ansvar for informasjon og kommunikasjon.»

Han beskriver jobben sin til nå som mer en «arbeidende formann» enn en ren leder.

— Egenproduksjon er like viktig som ledelse, sier han.

— Kan du fortsette å være like operativ når du nå har fått et sterkt utvidet ansvarsområde?

— Nei, jeg må nok se nærmere på hvordan jeg jobber.

— Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

— Det er vanskelig å si hva som er en typisk arbeidsdag, til det er variasjonene for store. Ikke bare fra dag til dag, men like mye hva som preger den tiden man er inne i.

Jeg jobber i olje- og gassbransjen, og har vært gjennom mange perioder med mye rekruttering og omdømmebygging. Det siste året har jeg jobbet svært mye med ny pensjonsordning, mens omstilling og kostnadskutt har preget de siste månedene.

— Hvordan og hvorfor ble du i første omgang tiltrukket til HR?

— Jeg ble tiltrukket til HR ved å jobbe med HR. Jeg har en cand mag med jus, organisasjonsvitenskap og økonomi i fagkretsen, og under studiene hadde jeg ingen klar formening om hva jeg ønsket å jobbe med. Så selv om jeg har jobbet med HR hele mitt yrkesaktive liv, var det tilfeldig at HR skulle bli mitt hovedarbeidsområde. 

— Hvordan har veien til der du er i dag vært?

— Den første jobben min etter studiene var som kontorleder og personalkonsulent i et ingeniør- og entreprenørfirma. Jeg fikk varierte oppgaver i et dynamisk miljø, en meget god sjef og dyktige kolleger. Dette gav meg mersmak på HR-området og veien var staket ut.

«Jeg ble tiltrukket til HR ved å jobbe med HR.»

Neste jobb var som personalkonsulent i et elektrisitetsverk, deretter ti år i Statoil før jeg ble med i etableringen av Gassco i 2001.

Det er ikke så mange som kjenner til Gassco, men vi har ansvaret for transportsystemet for gass på norsk sokkel og til Europa. Vi holder til på Karmøy utenfor Haugesund og transporterer gass for anslagsvis 500 millioner kroner i døgnet.

«Jeg er en typisk HR-potet: ‘Jack of all trades, king of none’»

— Hva er det beste ved jobben din?

— Variasjonen, bredden. Jeg er en typisk HR-potet: «Jack of all trades, king of none». Jeg har alltid jobbet bredt: rekruttering, omdømmebygging, lønn, fagforeninger, forhandlinger, leder- og medarbeiderutvikling, pensjon og så videre.

Dessuten er jeg veldig opptatt av evidensbasert HR: at det vi bruker av verktøy skal virke etter hensikten. Derfor prøver jeg å holde meg faglig oppdatert. Jeg deltar i et par HR-nettverk og synes HR Norge gir mye godt påfyll.

— Hva liker du minst?

— At jeg av og til må bruke tid på saker hvor partene ikke er konstruktive. Heldigvis er det svært lite av dette i nåværende jobb. 

— Hvorfor er HR viktig?


— Jeg mener at de to viktigste oppgavene for HR er å rekruttere de riktige medarbeiderne og bidra til at bedriften får det beste ut av de ansatte. Og for å sette det litt på spissen: 80 prosent av jobben er gjort dersom du rekrutterer de riktige medarbeiderne. Alt annet blir lett dersom du har rekruttert riktig, alt annet blir tungt hvis du har rekruttert feil.

«80 prosent av jobben er gjort dersom du rekrutterer de riktige medarbeiderne.»

— Hva er dine tre beste råd til de som vurderer en karriére i HR i dag?

— Du må ha tro på det beste i folk, du må være faglig nysgjerrig, og du må være fleksibel – HR er ikke hva det var, det er store endringer foran oss.

«HR er ikke hva det var. Det er store endringer foran oss.»


Ingolf Voll

HR-direktør, Gassco AS

Arbeidserfaring
2002 – > HR-direktør, Gassco AS
1992 – 2001 Personalleder, Statoil
1989 – 1992 Personalkonsulent, Haugesund Everk
1987 – 1989 Personalkonsulent, Ragnar Evensen AS
Utdanning
1985 – 1987 Høgskolen i Østfold (HiØ)
1983 – 1984 Organisasjonsvitenskap mellomfag, Universitetet i Bergen
1982 – 1982 Juridisk grunnfag, Universitetet i Bergen
1977 – 1980 Skeisvang vgs


Originalt publisert på HR Norges nettsider. Republisert etter avtale. Foto: Øyvind Sætre, Gassco og Ingolf Volls LinkedIn-profil.


Denne artikkelen inngår i serien HR Norges HR-profiler og er skrevet for og opprinnelig publisert på HR Norges nettsider. Se under for flere intervjuer fra denne serien, som ble startet høsten 2015.


HR-profiler

Kraftverket i Hafslund

Kraftverket i Hafslund

Hun startet i departementet og fortsatte som personalsjef for Kims og Sætre. I dag jobber hun blant annet med «Kraftverket» ... Les mer
Ukens HR-profil bruker HR til å bekjempe korrupsjon i Ukraina

Ukens HR-profil bruker HR til å bekjempe korrupsjon i Ukraina

Da Olaf skulle hente skilter til bilen sa politimannen at de ikke var klare likevel. «Du må vente to måneder ... Les mer
Morten Müller-Nilssen: — Det enkleste er å sitte stille

Morten Müller-Nilssen: — Det enkleste er å sitte stille

Tid er et viktig stikkord for Morten Müller-Nilssen. Så viktig at han har skrevet to bøker om tidsstyring. Paradoksalt nok ... Les mer
— «Annerledes» er livet mitt i et nøtteskall

— «Annerledes» er livet mitt i et nøtteskall

– Jeg har aldri vært med i et styre før, så dette blir nytt for meg, forteller HR Norges nye ... Les mer
Live Leer hele veien fra Apple til Opera

Live Leer hele veien fra Apple til Opera

En mer udannet versjon av Live Leer kunne fort fyrt av et «moren din jobber ikke her». Men til tross ... Les mer
Fra Hopalong Cassidy til revolusjon av skandinavisk luftfart

Fra Hopalong Cassidy til revolusjon av skandinavisk luftfart

71 år gammel kan vår HR-profil se tilbake på en lederkarriere som er gått inn i lærebøkene. Eks-konsernsjef i Wilh ... Les mer

Litt klokere hver tirsdag

Jeg er Paal. Paal Leveraas. Jeg ønsker å gå til sengs hver kveld litt klokere enn jeg våknet om morgenen. Hver dag. Og hver tirsdag sender jeg ut Tirsdag morgen med det viktigste jeg har lært til abonnentene. Du kan bli en av dem.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This

Delt glede = dobbel glede. Hvis dette ga deg noe, gi det videre!

%d bloggere liker dette: