Hvis annenhver jobb som eksisterer i dag er automatisert om 20 år, hva betyr det for HR? Ikke så rent lite, mener Torgeir Waterhouse i IKT-Norge.

En svensk rapport fra 2014 går detaljert gjennom en rekke yrker og beregner sannsynligheten for automatisering av hvert enkelt av dem. De mest automatiseringssikre jobbene er, i følge denne rapporten, yrker som krever fingerferdighet, kunstnerisk talent, sosiale evner, forhandling, overtalelsesevner og omsorg for andre.

Forstmann, prest og spesiallærer er derfor fremdeles relativt sikre yrkesvalg.

Butikkmedarbeidere, selgere, maskinoperatører og (faktisk) fotomodeller er derimot utrydningstruede yrker.

Noen går, noen kommer

Men også mange yrker vi for kort tid siden ikke ante hvordan vi skulle få utført uten ekte mennesker bak spakene er truet. I gruppen «bedriftsøkonomer, markedsføringspersonell og personaladministrasjon» vil 46 prosent av jobbene kunne automatiseres.

Samtidig som mange yrker forsvinner, vil andre oppstå og mange av de eksisterende vil med litt «tweaking» kunne bli svært så attraktive. En bedriftsøkonom som utvikler algoritmer for automatisk prissetting vil antagelig fremdeles ha en jobb å gå til i årene som kommer. En HR-person som behandler algoritmer for automatisk analyse og scanning av den til enhver tid nødvendige kompetanse vil også kunne se relativt lyst på mulighetene for jobb.

Viktig å forstå

Nøkkelen er å forstå teknologien og kunne nyttiggjøre seg den.

— Det forventes av de fleste ansatte at skal kunne beherske teknologien selv, og det gjelder også HR-folk, sier Waterhouse. — Selv om vi ser bort fra påvirkningen teknologien har på HR i seg selv, er det like viktig å forstå hvordan teknologien påvirker medarbeiderne som det er å forstå hvorfor det er viktig for småbarnsforeldre å ha fleksibilitet.

En annen problemstilling HR vil måtte forholde seg til, og kanskje løse gjennom intern, faglig debatt, er hvordan man skal forholde seg til bruk av tilgjengelige data om ansatte.

— Et klassisk eksempel er søppelsjåførene i Troms, som fikk trussel om oppsigelse for urettmessig overtid etter at arbeidsgiver hadde sjekket GPS-loggene deres, sier Waterhouse.

— Vi har en ryggmargsrefleks på andre områder, som at vi ikke skal spørre en potensiell ansatt om hun er eller planlegger å bli gravid i nærmeste fremtid. Men på disse nye områdene har vi ikke rukket å utvikle de samme refleksene, sier han.

Nært og tett

Hans budskap er at også HR må utvikle et nært og tett forhold til teknologien, og kanskje også bli mer forsiktige i sin omgang med den.

— HR er motorveien inn i virksomheter for hackere og virus, sier han og henviser til erfaringer fra IT-sikkerhetsbransjen.

— HR mottar mange mail fra eksterne de ikke nødvendigvis kjenner til, og det er naturlig og en del av jobben å dobbeltklikke på vedlegget med «CV» som en del av filnavnet. Det vet hackere, og det å sende vedlegg med virus og trojanske hester er en mye brukt metode for å komme inn bak brannmurene til virksomheter, avslutter han.

HRTECH 2016

Torgeir Waterhouse er direktør for Internett og nye medier i IKT-Norge. Han er en av mange spennende foredragsholdere på HRtech 2016 som arrangeres på Scandic Fornebu den 10. februar. Hans foredrag har tittelen «Lær HR-folka koding».


Anbefalt lesning:


Artikkelen er skrevet for og originalt publisert på HR Norge sine nettsider i januar 2016. Republisert etter avtale.


Denne artikkelen er skrevet for en partner på innholdsproduksjon, og er vanligvis originalt publisert i kundens egne kanaler. Gjengitt her etter avtale. Her er noen flere slike artikler.

Loveleen Brenna: «Vi inviterer til mangfold, men assimilerer til enfold»

Loveleen Brenna: «Vi inviterer til mangfold, men assimilerer til enfold»

Vi er politisk korrekte og forretningsmessig helt på jordet hva gjelder mangfold. — Det er i ulikhetene potensialet i mangfold ... les mer
Den 16. ledelsesguruen

Den 16. ledelsesguruen

Spør du 15 ledelsesguruer hva som kjennetegner godt lederskap får du 15 ulike svar. Spør du nr. 16 gir han ... les mer
George Orwell, Matrix på speed og Lisas dystopiske lesestoff

George Orwell, Matrix på speed og Lisas dystopiske lesestoff

Møt Lisa M. Reutter og hør om hvordan BI- og AI-bransjen oppleves som "George Orwell i et Matrix på speed" ... les mer
Hvorfor er FINN så innovative? Katalysator Karina er en del av svaret

Hvorfor er FINN så innovative? Katalysator Karina er en del av svaret

Det er ingen motsetning mellom kreativitet og effektmåling, mener Karina Birkeland Lome. FINNs innovasjonskatalysator mener at nye idèer blir best ... les mer
Når HR-tiltakene blir en del av nasjonens agenda

Når HR-tiltakene blir en del av nasjonens agenda

Hvordan er det å være HR-direktør når «normale» tiltak havner på forsiden av VG? Cecilie Heuch i Telenor gir noen ... les mer
Slik skal Ruter møte Uber

Slik skal Ruter møte Uber

«Teknologi er morsomt», fastslår Bernt Reitan Jenssen. Den agile Ruter-toppen leser en bruksanvisning i uka for å holde hjernen i ... les mer
Telenor har realitetssjekket betydningen av engasjement. Her er de overraskende resultatene

Telenor har realitetssjekket betydningen av engasjement. Her er de overraskende resultatene

Spør du konsulenter om hva som skal til for at folk skal levere, får du fort høre at den viktigste ... les mer
Forskerens 8 tips for å unngå at IT-prosjektet blir en IT-skandale

Forskerens 8 tips for å unngå at IT-prosjektet blir en IT-skandale

«Du finner informasjonsteknologi igjen overalt unntatt i produktivitetsstatistikkene», sa Robert Solow på 80-tallet. I dag prøver forsker Magne Jørgensen å ... les mer
Einar Duenger Bøhn med krus med Jokeren avbildet (fra Youtube)

«Å la AI ta avgjørelser er å overlate kontrollen til en intelligent psykopat»

Kunstig intelligens holder ikke, mener Einar Duenger Bøhn. Vi trenger kunstig moral også ... les mer
Loading...

 

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. Og ja, Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This