Relasjonshviskerne

Hollywood har gitt oss hestehviskere, hundehviskere, elefanthviskere og til og med spøkelseshviskere. Men ennå ingen relasjonshviskere.
Annonse

Cathrine Lie Strand på Linkedin

Jobbsøker, denne er til deg! Gjør dine forberedelser hvor du vil, i ditt tempo. Potensialbygger lanserer online jobbsøkerkurs. Sommerskole for deg som…

potensialbygger.mykajabi.com

Hollywood har gitt oss hestehviskere, hundehviskere, elefanthviskere og til og med spøkelseshviskere. Men ennå ingen relasjonshviskere.

Den villeste, mest ukontrollerbare og samtidig mest potente skapningen på jorden er mennesket, – og spesielt mennesket i flokk. Gi meg ti ville hester, 20 elefanter, 18 bikkjer, åtte flodhester og fire krokodiller: å hviske dem på plass er barnemat i forhold til å håndtere en gruppe mennesker.

(Nåvel, jeg overdriver som alltid en smule. Men du skjønner hva jeg mener?)

Når det supersosiale menneskedyret trekker sammen i grupper, får gruppen sin egen identitet og vilje, uavhengig av enkeltindividene.

Hver for seg er ingen av oss i stand til verken å lande raketter på månen eller styrte diktatorer. Den nye skapningen vi sammen manifesterer er i stand til hva som helst. Mennesket i flokk er et dyr med nesten overnaturlige evner.

For å temme dette dyret, trenger vi flere relasjonshviskere.

Disse tankene kom til meg mens vi i helgen avsluttet den inneværende serien av videregående kurs i ORSC (organisasjons- og relasjonssystemcoaching). Tolv nye relasjons-coacher tok med seg en verktøykasse full av teknikker og treningen i å bruke dem tilbake til Sverige, Belgia, Danmark, Grønland og Norge.

I kjernen av ORSC ligger idéen om at relasjoner har sitt eget liv, uavhengig av det enkelte individ.

Du vet at idéen er virkelig, om du ser på dine egne relasjoner.

Du kan ha de beste intensjoner, din kollega, slektning, venn eller bekjente kan ha de beste intensjoner, men skapningen som oppstår i skjæringspunktet mellom dere har sine egne idéer om hva som er viktig.

I en relasjon mellom to mennesker kan det være hjerteskjærende frustrerende. Når antallet individer i relasjonen vokser, gir de fleste opp, og flyter med på det som skjer.

Men ikke relasjonshviskere. Relasjonshviskere ser relasjonen som sin kunde. De snakker ikke til enkeltindividene, men til relasjonen mellom dem. De anerkjenner relasjonen og gir den en stemme og en identitet. Og stemmen forteller ofte om ting som den enkelte ikke var klar over.

ORSC er et treningsprogram og et konsept unnfanget av Faith Fuller og Marita Fridjhon, en i seg selv sterk og kreativ relasjon av to usedvanlige mennesker.


I april kommer Marita til Oslo for å lede kurset ORS@Work, som er en versjon av grunnkurset i ORSC. Ulikt ORSC Fundamentals, er ORS@Work rettet mot mennesker som ønsker å lære relasjonsteknikkene fra ORSC for bruk i arbeidslivet.

Og her kommer reklamen: Hvis du leder andre, jobber i HR eller bare ønsker å trene dine evner til å ri det villeste dyret på planeten, skal du melde deg på ORS@Work allerede nå.

God tirsdag.


Paal Leveraaas er coach, journalist og sertifisert relasjonshvisker. Trenger du å viske bort frustrasjonen i dine relasjoner, kan han, eller noen av de andre ORSC´erne antagelig bidra positivt.

Paal Leveraas
Coach og skribent
Paal Leveraas startet Tirsdag morgen i 2010. Han er kommunikasjonsrådgiver og coach og brukes som en ekstern, nøytral sparringpartner av mange ledere. Paal jobber også med teamcoaching. Les mer
Paal Leveraas on EmailPaal Leveraas on FacebookPaal Leveraas on LinkedinPaal Leveraas on Twitter

1 Comment

Bare vent, snart blir jeg majestet!

Bare vent, snart blir jeg majestet!

Hvis du ikke er bevisst ditt ansvar som rollemodell og hvordan andre oppfatter deg, står du i fare for selv å dyrke fram opponenter, selv i din nærmeste krets av betrodde medarbeidere.


Litt klokere hver tirsdag

Jeg er Paal. Paal Leveraas. Jeg ønsker å gå til sengs hver kveld litt klokere enn jeg våknet om morgenen. Hver dag. Og hver tirsdag sender jeg ut Tirsdag morgen med det viktigste jeg har lært til abonnentene. Du kan bli en av dem.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: