Epost:

Mens vi venter på begravelsen

Når eposten styrer din arbeidshverdag, og ikke omvendt, trenger du å gjøre noe. Disse tre rådene kan være en god start på veien til å gjenvinne kontrollen over innboksen din.
Publisert 02.03.2010
Lesetid: < 1
Paal Leveraas startet Tirsdag morgen i 2010. Han er kommunikasjonsrådgiver og coach og brukes som en ekstern, nøytral sparringpartner av mange ledere. Paal jobber også med teamcoaching. Les mer

Epost er gammeldags, og vil dø og begraves, hevdes det fra entusiaster innen sosiale medier. Dødskampen er antagelig ennå ikke kommet til din innboks, og dersom du er som mange andre, oppdager du til stadighet at epost tar urimelig mye tid.

Når eposten styrer din arbeidshverdag, og ikke omvendt, trenger du å gjøre noe. Disse tre rådene kan være en god start på veien til å gjenvinne kontrollen over innboksen din.

  1. Bli ferdig med alle de uleste meldingene med en gang. Ikke skum gjennom listen etter viktige meldinger og la resten ligge til senere. De uleste meldingene er de første jordpåkastelsene på din egen begravelse, ikke epostens. Dersom du ikke graver deg ut med det samme, har du tapt. Sjekk derfor eposten din på faste tider gjennom dagen, og kategoriser dem som «følg opp», «på vent» og «arkiv».
  2. Bruk David Allens tominutt-regel. Dersom en epost tar mindre enn to minutter å svare på, så ta de to minuttene og gjør det der og da.
  3. Meld deg ut av mailing-lister som fyller opp innboksen din. Tenk nøye på hvilke lister som gir deg noe av verdi, og meld deg ut av resten.
<small>Kilde: <a href="http://hbr.org/" target="_blank" rel="noopener">Harvard Business Review</a></small>

De siste artiklene

Populært nå

Valg av utdanning er ikke et valg for resten av livet
Hva du må vite om personvern og GDPR når du arrangerer nettmøter
Jepp - der er foten! Sikt! Skyt!
Digitale møter – er de egentlig så effektive?
Innse når et funn ikke er et funn for deg
Må vi ha tillit til Nicolai Tangen?
Hvordan vil (arbeids)livet være endret etter korona?
Hvem skal finne Florian?
Sammenhengen mellom tillit og spredning av korona
Endagersuken i et tiårsperspektiv

Godt sagt

«Du kan ikke gå tilbake og endre måten det startet på, men du kan starte der du er og endre måten det slutter på.» ~ fritt etter C S Lewis


Mental trening for jobbsøkere

Mental trening for jobbsøkere

På jobbjakt? Her er noen mentale øvelser du kan gjøre for å maksimere sjansen for at du finner drømmejobben.

Tirsdag morgen anbefaler …

Tirsdag morgen anbefaler …

TM-teamet og lesernes tips til hva du kan engasjere deg i, lese, se eller lytte til mens koronaen herjer.

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. Og ja, Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: