Hvis du har ord som coach, butler, robotpsykolog eller glemmefremmer på visittkortet ditt, er din fremtid hakket tryggere enn om det står direktør for Norges Bank der.

For er du direktør for nasjonalbanken, uavhengig av hvilket europeisk land du måtte befinne deg i, er du høyt oppe på listen over de mest utrygge yrkesvalgene for fremtiden.


For yrker som betjener dine personlige behov blir viktige i en fremtid med økt velstand, skriver Teknisk Ukeblad og refererer danske Institut for fremtidsforskning.

Sistnevnte har laget lister både over fremtidens yrker, yrker på vei ut, og yrker som aldri forsvinner.

De ti ordene på listen over fremtidens yrker er ikke nødvendigvis listet i gule sider enda. De er:

  1. butler
  2. coach
  3. designkonsulent
  4. vert
  5. sannhetskonsulent
  6. hemmelig agent
  7. glemmefremmer
  8. fantasikonsulent
  9. kulturtolk
  10. robotpsykolog

Godt å vite at jeg har valgt noenlunde riktig, selv om jeg ikke traff toppen som butler. Til deg som strever med å finne passende omskoleringsmuligheter fra nasjonalbankdirektør til sannhetskonsulent, glemmefremmer eller fantasikonsulent, vit at jeg med glede coacher deg gjennom denne vanskelige perioden. 😀

Litt klokere hver tirsdag

Jeg er Paal. Paal Leveraas. Jeg ønsker å gå til sengs hver kveld litt klokere enn jeg våknet om morgenen. Hver dag. Og hver tirsdag sender jeg ut Tirsdag morgen med det viktigste jeg har lært til abonnentene. Du kan bli en av dem.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: