Det är bra för Sverige om så många som möjligt gör det de är bra på och tycker är kul. Med ett jobb som du trivs med har du mindre risk att bli utbränd,


sier Nina Jansdotter til n24.se.

Det er sikkert bra for Norge også.

Karriére-coach Jansdotter har skrevet bok rettet mot studenter og arbeidsledige med tips om hvordan de ikke bare skal komme seg inn i arbeidsmarkedet, men hvordan de skal få jobben de drømmer om.

Boken “Livskarriär – Sju steg till ett roligare jobb” gir disse rådene om hvordan du skal finne drømmejobben:

 1. Sett deg i førersetet
 2. Stopp opp og tenk etter hvordan du har havnet der du er i dag. Har du valgt det selv, eller er det tilfeldigheter eller foreldrene dine som har avgjort? Bestem deg for at fra nå skal du være bevisst på hvilken retning du vil gå.

 3. Tid for å oppdage glød og talent
 4. Ofte er man ikke bevisst på sine mest nyttige talenter. Du kan for eksempel være flink med mennesker og intuitivt vite hva andre tenker.

 5. Fjern dine indre hindre
 6. Dersom ikke penger og arbeidspress fantes – hva ville du gjort da? Hva er grunnen til at du ikke gjør det? De fleste hindre vi setter opp er mentale. Avslør dine mentale hindre og jobb med dem.

 7. Gjør endringer i hverdagen
 8. Det tar tid å forandre ting. Det går lettere dersom du kan samle energi i hverdagen ved å tenke positivt. Skaff deg en “føl-deg-bra”-bok hvor du skriver ned alt du er takknemlig for; hver gang noen sier noe hyggelig til deg, positive sitater og bilder. Husk å si nei – book tid i den egen almanakk.

 9. Skap et vinnende “Jeg AS”
 10. Bli flinkere til å synliggjøre deg selv og din kompetanse. Se på deg selv som en liten bedrift der du er bevist på hva du kommuniserer til omverdenen. Bygg nettverk, book møter og vær deg selv.

 11. Finn din drømmejobb
 12. Mange tror at gresset er grønnere på den andre siden. Men oftest er det lettere å finne riktig jobb internt. Synliggjør det selv, kommuniser med mennesker i din omgivelse, og snakk om ønskene dine i medarbeidersamtaler. Andre mennesker er ikke tankelesere.

 13. Hold fokus
 14. Det kreves tålmodighet for å skape en god karrierevei. Ofte tar det lengre tid enn du ønsker – kanskje kan du ha nytte av å gå til en coach eller en terapeut for å synliggjøre problemene dine.

Litt klokere hver tirsdag

Jeg er Paal. Paal Leveraas. Jeg ønsker å gå til sengs hver kveld litt klokere enn jeg våknet om morgenen. Hver dag. Og hver tirsdag sender jeg ut Tirsdag morgen med det viktigste jeg har lært til abonnentene. Du kan bli en av dem.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggere liker dette: